Του έβγαλε το μάτι με το δάχτυλο, επειδή τον κοίταξε στραβά: Αδιανόητη φρίκη στα Χανιά “Οι γιατροί μου είπαν τέλος”

Ένας 25χρονος από την Κίσσαμο της Κρήτης κατηγορείται για βαριά και επι σκοπού σωματική βλάβη σε βάρος ενός 47χρονου άνδρα, του οποίου ξερίζωσε το μάτι με το δάχτυλό του. Το περιστατικό συνέβη τον Ιανουάριο του 2022 για μια ασήμαντη αφορμή, καθώς ο δράστης θεώρησε ότι το θύμα τον κοίταξε στραβά.Ο δράστης και ένας ακόμα νεαρός που συμμετείχε στο περιστατικό παρουσιάστηκαν στον ανακριτή των Χανίων περίπου 20 μήνες μετά το αιματηρό γεγονός, παρέχοντας τη δική τους εκδοχή για τα γεγονότα. Κατηγορήθηκαν και αργότερα αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Ο δικηγόρος του θύματος, Γιάννης Μαρακάκης, μίλησε

«Είναι πραγματικά πρωτοφανές το ότι μεσολάβησαν πάνω από 20 μήνες από τότε που συνέβη αυτό το πρωτοφανές περιστατικό μέχρι να περάσουν την ανακριτική διαδικασία οι δράστες. Το κακούργημα για το οποίο διώκονται δεν έχει προηγούμενο στα ελληνικά ποινικά χρονικά ως προς την βαναυσότητα και την επιμονή του βασικού δράστη για τύφλωση προσπαθώντας «να ξεριζώσει» ουσιαστικά και τα δύο μάτια του εντολέα μου. Προσωπικά θεωρώ ντροπή ο τόπος από τον οποίο κατάγομαι και τον οποίο θεωρώ το ομορφότερο μέρος του κόσμου να συνδέεται με τέτοια αποτρόπαια εγκλήματα. Οι δικαστικές αρχές είναι υποχρεωμένες να πράξουν το αυτονόητο και δεν περιμένουμε τίποτα λιγότερο».

Αυτή οπως περιγράφει ο 47χρονος, ήταν η τρίτη φορά που πήγε να του βγάλει τα μάτια. Και τα κατάφερε. «Τρίτη φορά στο μάτι, με τον ίδιο τρόπο. Πάει με το δάχτυλο και μου έβγαλε το μάτι. Έσκασε το μάτι μου. Έγινε τρία κομμάτια. Ένιωσα το δάχτυλό του να μπαίνει στο κρανίο μου. Έπιασα το μάτι μου και το πίεζα για να μπει μέσα. Ο άνθρωπος αυτός είναι επικίνδυνος. Πριν γίνει το δικό μου το συμβάν, είχε πάει σε άλλο μαγαζί και είχε δαγκώσει έναν άνθρωπο στη μύτη. Την έκανε τρία κομμάτια τη μύτη.

Σε άλλη περίπτωση είχε δαγκώσει κάποιον στο φρύδι και άλλη φορά είχε μπει μέσα σε κατάστημα με ένα μαχαίρι και απειλούσε πως θα σφάξει κόσμο. Κάνει τέτοια πράγματα γιατί έχει δολοφονικές τάσεις. Πήγα στο νοσοκομείο και ήξερα πως το μάτι μου είχε υποστεί πολύ μεγάλη ζημιά.

Μόλις μπήκα μέσα οι γιατροί μου είπαν τέλος. Τέλος δεν υπάρχει περίπτωση να ξαναφτιάξει ποτέ το μάτι σου, δεν υπάρχει περίπτωση να ξαναδείς. Έκανα χειρουργείο, μου βελτίωσαν την όψη όμως η όραση μου έχει χαθεί. Είναι ακόμα κόκκινο, έχει αιματώματα και φρικτούς πόνους. Οι γιατροί μου έκαναν πάνω από 30 ράμματα στην επάνω πλευρά και άλλα 20 από κάτω».

Related posts

Ήθελε να προειδοποιήσει αλλά δεν πρόλαβε: Ανατριχιάζει η ανάρτηση της 36χρονης λίγες ώρες πριν το φονικό στην Αμφιλοχία

Θρήνος στην Αλεξανδρούπολη: 15χρονη νεκρή σε τροχαίο – Παλεύει για τη ζωή της μια 16χρονη

Κόλαση φωτιάς στη Στιμάγκα Κορινθίας: Στη μάχη με τις φλόγες 140 πυροσβέστες και εναέρια μέσα – «Δεν έχουμε νερό»