Του ανδρειωμένου ο θάνατος, θάνατος δεν λογιέται: Τιμήθηκε η μνήμη του στρατιώτη Ραχούτη, που θυσιάστηκε για να σώσει ένα μωρό

Ο αφανής ήρωας του ναυαγίου του Σάμινα εξπρές, ο Βασίλης Ραχούτης τιμήθηκε και φέτος από το Λιμεναρχείο Στυλίδας στα Καμένα Βούρλα.

Έδωσε τη ζωή του

Βασίλης Ραχούτης: Ήταν 26 Σεπτεμβρίου του 2000 όταν το εξπρές Σάμινα βυθίστηκε στον βυθό του Αιγαίου, παρασέρνοντας μαζί του στον θάνατο 81 ανθρώπους.

Ο στρατιώτης Βασίλης Ραχούτης, ηταν ο αφανής ήρωας του πολύνεκρου ναυαγίου. Θυσίασε τη ζωή του στο ναυάγιο του Εξπρές Σάμινα για να σώσει μια γυναίκα με το μωρό της

Ο Βασίλης χάθηκε στην προσπάθειά του να σώσει ένα βρέφος, έχοντας πρώτα βοηθήσει τη μητέρα του να εξασφαλίσει τη δική της σωτηρία.

Το μωρό σώθηκε, όχι όμως και ο ίδιος. Εκείνος πνίγηκε το βράδυ της 26ης Σεπτεμβρίου, έχοντας πρώτα καταφέρει μαζί με τους υπόλοιπους στρατιώτες να σώσει τις ζωές δεκάδων επιβατών.

Ο Βασίλης πλήρωσε με τη ζωή του την άρνησή του να εγκαταλείψει το πλοίο νωρίς και να επιβιβαστεί στην πρώτη διαθέσιμη λέμβο – μία από τις ελάχιστες που υπήρχαν.

Ο 19χρονος τότε στρατιώτης από τη Φθιώτιδα Βασίλης Ραχούτης, έδωσε τη ζωή του για να σώσει ανθρώπους που κινδύνευαν και παρόλο που μπορούσε να σωθεί προτίμησε να μείνει στο πλοίο για να βοηθήσει μητέρες και παιδιά που πνιγόντουσαν δίπλα του.

Η μνήμη του αιώνια

Στο μνημείο προς τιμήν του τελέστηκε σήμερα (24/6), όπως κάθε χρόνο, Επιμνημόσυνη Δέηση, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και ανακρούστηκε ο Εθνικός Ύμνος, ενώ πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων:

– Εκ μέρους του Γενικού Επιτελείου Στρατού από τον Ανώτατο Διοικητή Φρουράς, Ταξίαρχο Ευάγγελο Κατσάρα.

– Εκ μέρους του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής από τον εκπρόσωπο του Λιμεναρχείου Στυλίδας.

– Από τον Πρόεδρο της Κοινότητας Καλλιδρόμου, κ. Ιωάννη Λαλλά.

– Από τον Πρόεδρο της Κοινότητας Γαρδικίου, κ. Κωνσταντίνο Χριστόπουλο.

– Εκ μέρους του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλλιδρόμου, από τον κ. Ευάγγελο Κακαρά.

Τιμές απέδωσαν ο Δήμαρχος Καμένων Βούρλων, κ. Ιωάννης Συκιώτης, οι υποψήφιοι Βουλευτές, κ.κ. Χρήστος Σταϊκούρας και Ιωάννης Σαρακιώτης, εκ μέρους του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Στερεάς Ελλάδος, Ταξιάρχου Γεωργίου Καραχάλιου, η Αστυνομικός Υποδιευθυντής, Αναστασία Μαλαβέτα, ο Υποδιοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λαμίας, Αντιπύραρχος Γεώργιος Κρεμμύδας και ο εκπρόσωπος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Νομού Φθιώτιδας, Αντιστράτηγος ε.α., Γεώργιος Μακρυνίτσας.

Δείτε τις εικόνες

Related posts

Φωτιά στη Βάρης-Κορωπίου: Απανωτά «112» σε όλη την Αττική – Εκκενώνεται ο ιππικός όμιλος και 3 σχολεία

Σοβαρό τροχαίο μετά από σύγκρουση ΙΧ με φορτηγό – Εγκλωβίστηκε στο αυτοκίνητο ο οδηγός

«Την πήγα στο χωράφι και την…»: Αυτός είναι ο 37χρονος θείος που σκότωσε το 11χρονο κοριτσάκι