«Τώρα είμαι και εγώ μητέρα»: Πατέρας άλλαξε νομικά το φύλο του για να πάρει την επιμέλεια των παιδιών του

Ένα απίστευτο γεγονός συνέβη με έναν άνδρα από τον Ισημερινό, οποίος μετέβει σε μια πολύ συγκινητική πράξη που θα σας συγκινήσει! Μετά από αντιδράσεις, άλλαξε νομικά το φύλο του σε θηλυκό, επειδή σε υποθέσεις επιμέλειας παιδιών, διαλέγουν τις μητέρες.

Ο René Salinas Ramos, πατέρας δύο κοριτσιών, σε δικαστική μάχη βρίσκεται αυτή την περίοδο με την πρώην σύζυγό του για την επιμέλεια των παιδιών τους, τα οποία σήμερα ζουν με τη βιολογική του μητέρα. Όπως αναφέρει ότι το νομικό σύστημα του Ισημερινού στιγματίζει τους άνδρες, ενώ δίνει προτεραιότητα στα δικαιώματα των μητέρων ανεξαρτήτως συνθηκών, ο άνδρας αποφάσισε να αλλάξει νομικά φύλο προκειμένου να έχει, σύμφωνα με τον ίδιον, περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει την δικαστική διαμάχη.

René Salinas Ramos: Άλλαξε το φύλο στην ταυτότητα για να είναι δίπλα στα παιδιά του

Όπως ο ίδιος ισχυρίζεται, δεν έχει καμία σχέση με τη σεξουαλικότητα ή την ταυτότητα φύλου του και ότι ήταν μόνο μια “δοκιμασία της αγάπης του για τις κόρες του”.

Στα media του Ισημερινού, δήλωσε ότι δεν έχει δει την πρώτη του κόρη εδώ και ενάμιση χρόνο και ότι η δεύτερη κόρη του είναι θύμα σωματικής κακοποίησης. Ωστόσο, αφού παρουσίασε τα επιχειρήματά του στο Καντονιακό Συμβούλιο Προστασίας Δικαιωμάτων, του είπαν ότι μέχρι να επιλυθεί το θέμα, τα κορίτσια πρέπει να παραμείνουν με τη μητέρα τους. Έτσι αποφάσισε να γίνει και αυτός μητέρα τους.

Όπως αποκαλύψε στο La Voz del Tomebamba: “Τώρα είμαι και εγώ μητέρα. Έτσι θεωρώ τον εαυτό μου. Είμαι πολύ σίγουρος για τη σεξουαλικότητά μου. Αυτό που επιδίωξα είναι να δώσω την αγάπη και την προστασία που μπορεί να δώσει μια μητέρα στα παιδιά της”.

Την περασμένη εβδομάδα, ο René Salinas Ramos πήγε στο ληξιαρχείο της Azuay για να αλλάξει το φύλο στην ταυτότητά του και δεν άργησε να γίνει επίσημη η αλλαγή.

Ενώ στην συνέχεια πρόσθεσε: “Ο νόμος μας αφαιρεί το δικαίωμα να είμαστε γονείς”, δήλωσε ο Ramos στην El Universo, προσθέτοντας ότι οι αρχές θεωρούν τους άνδρες ως απλούς παρόχους, ενώ τοποθετούν αυτόματα τα παιδιά στη φροντίδα της μητέρας, ανεξάρτητα από τις συνθήκες. Με το να γίνει και ο ίδιος “μαμά”, ελπίζει να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη για τη δυσχερή θέση άλλων πατεράδων που βρίσκονται σε παρόμοιες καταστάσεις με τη δική του.

René Salinas Ramos: Δείτε το video

Related posts

Με κλώσες παρομοιάζει τις γυναίκες ο Μητροπολίτης Κοζάνης :«Να γυρίσουν σπίτια τους, να μαζέψουν τα παιδιά τους»

Θρήνος για 33χρονη καρκινοπαθή: Αρνήθηκε να κάνει θεραπεία για να γεννήσει το παιδί της και απεβίωσε

«SOS» Γιώργου Τσατραφύλλια για τον καιρό: «Σε λιγότερο από 20 ώρες θα πέσει το νερό 3 μηνών…»