Το σώμα του δύτη που έχασε τη ζωή του για να σώσει τα παιδιά στην Ταϊλάνδη μεταφέρθηκε στην πατρίδα του με τιμές ήρωα

Το σώμα του δύτη που πέθανε στην προσπάθειά του να παρέχει προμήθειες στην παγιδευμένη ομάδα ποδοσφαίρου της Ταϊλάνδης έχει μεταφερθεί στην πατρίδα του με μεγάλες τιμές.

Ο Saman Kunan πέθανε αφού εφοδίασε με οξυγόνο τα παιδιά που ήταν παγιδευμένα στο πλημμυρισμένο σπήλαιο.

Ο 38χρονος απεβίωσε αφού έφερε εις πέρας μια επιχείρηση με σκοπό να τοποθετηθούν φιάλες οξυγόνου κατά μήκος μιας πιθανής οδού διαφυγής και να εφοδιαστούν τα παγιδευμένα παιδιά με φιάλες οξυγόνου. Αλλά εκείνος δεν είχε αρκετό οξυγόνο για το δρόμο της επιστροφής και ο συνεργάτης του δεν μπόρεσε να τον σώσει.

Το σώμα του θα μεταφερθεί στην πατρίδα του στο Roi Et και η κηδεία του θα γίνει με όλες τις τιμές, σύμφωνα με τις δηλώσεις του βασιλιά της Ταϊλάνδης. Οι σημερινές φωτογραφίες έδειξαν στρατιωτικούς αξιωματούχους να μεταφέρουν το φέρετρο που φέρει τη σημαία της πατρίδας του.

Ο Kunan δούλευε εθελοντικά για να βοηθήσει τα 12 αγόρια και τον 25χρονο προπονητή τους.

Η τελευταία ανάρτηση του Kunan στο Facebook ήταν μια εικόνα του με τους συναδέλφους του να δίνουν μάχη για να σώσουν τα παιδιά από το σπήλαιο Than Luang.

Η ομάδα του Πολεμικού Ναυτικού είπε σε μια δήλωσή της ότι ο συνεργάτης του Kunan τον βρήκε αναίσθητο στο νερό και προσπάθησε να τον αναβιώσει αλλά δεν μπορούσε να σώσει τη ζωή του.

Αποτίμησαν φόρο τιμής στον πρώην συνάδελφό τους, χαρακτηρίζοντάς τον ως «επιδέξιο και ταλαντούχο αξιωματικό του Πολεμικού Ναυτικού και αθλητή του τριάθλου».

“Συμμετείχε πάντα στις δραστηριότητες της ομάδας μέχρι το τελευταίο βήμα της ζωής του. Ο Saman εργαζόταν ως δύτης και σε μια εποχή όπου όλοι οι δύτες ενώθηκαν για να ολοκληρώσουν την αποστολή. Η προσπάθεια και η αποφασιστικότητά του θα παραμείνουν πάντα οι καρδιές όλων των δυτών.”

“Αναπαύσου εν ειρήνη.”

Σε μια ανάρτησή του την Τετάρτη, ο Samarn ανέβασε φωτογραφίες με την ομάδα διάσωσης, τόσο έξω όσο και μέσα στο σπήλαιο Tham Luang.

Ο Πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ταϊλάνδη, Glyn T. Davies, έδωσε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του Samarn.

“Εκ μέρους του αμερικανικού λαού, εκφράζω τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του και συγχαίρω την αληθινή γενναιότητα και την ανιδιοτέλεια του στην υπηρεσία της χώρας του,” δήλωσε ο Davies.

διαφορετικό

Related posts

Φως εκ του ανεσπέρου φωτός! Ολοκληρώθηκε η τελετή αφής στο ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα

Ρίγη συγκίνησης: Ο Επιτάφιος του Αγίου Νικολάου στην Τήνο μέσα στη θάλασσα για εκείνους που χάθηκαν σε αυτήν

Δείτε ζωντανά την τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα