«Το παιδί μου ζει από θαύμα»: Ραγίζει καρδιές η μητέρα του 18χρονου που έπεσε θύμα Αλβανού μαχαιροβγάλτη στην Ακρόπολη

Η γυναίκα μίλησε νωρίτερα σήμερα το πρωί σε ζωντανή σύνδεση για την υγεία του γιου της αλλά και για τον ταυτοποιημένο ανήλικο κακοποιό.

Τι είπε η μητέρα του στις κάμερες

«Το παιδί μου βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση και μιλήσαμε το πρωί», ανέφερε η μητέρα εμφανώς ανακουφισμένη και συνέχισε: «Μου ζητάει συνέχεια συγνώμη από τη στιγμή που συνήλθε, λες κι έκανε κάτι κακό».

Όπως εξήγησε η γυναίκα, χθες ο νεαρός θέλησε να της μιλήσει για το περιστατικό, αλλά κουράζεται εύκολα και δυσκολεύεται να μιλήσει, λόγω και του οξυγόνου. «Το μόνο που ξέρω είναι ότι οι δράστες πλησίασαν την παρέα του κι αρχικά ζήτησαν ένα τσιγάρο. Αμέσως μετά όμως έβγαλαν μαχαίρι, το κόλλησαν στο λαιμό του παιδιού μου και απαίτησαν τα τσαντάκια τους και τα κινητά τους. Κάποια παιδιά από την παρέα πρόλαβαν να το βάλουν στα πόδια, αλλά όχι και το δικό μου αφού είχε ένα μαχαίρι στο λαιμό του», είπε η γυναίκα και συμπλήρωσε.

Την ίδια ώρα, ο ανήλικος μαχαιροβγάλτης που τραυμάτισε σοβαρά τον 18χρονο, αποδείχθηκε πως είναι σεσημασμένος για δύο ακόμη ληστείες με μαχαίρι, σε Ίλιον και Άγιο Παντελεήμονα.

Για τον κακοποιό

Συγκεκριμένα, είναι σεσημασμένος για μια ληστεία το 2022 στο Ίλιον, όταν με μαχαίρι άρπαξε ενα κινητό, και μια κλοπή κινητού στον Άγιο Παντελεήμονα. Είναι μαθητής της Γ’ Λυκείου, με ελληνική ταυτότητα και καταγωγή απο την Αλβανία ενώ είναι παιδί φτωχής οικογένειας με μητέρα νοικοκυρά και πατέρα που κάνει μεροκάματα σε οικοδομές.

Ο 17χρονος Αλβανός συνελήφθη χθες το μεσημέρι στο σπίτι του στον Άγιο Παντελεήμονα όπου και βρέθηκαν και τα ματωμένα ρούχα που φορούσε το βράδυ της επίθεσης. Ο ίδιος παραδέχθηκε την πράξη του και, όπως είπε, οταν πλησίασε το θύμα και του ζήτησε το κινητό που είχε στο τσαντάκι του και εκείνος προσπάθησε να τρέξει, μπλέχτηκε στα χέρια του το τσαντάκι του 18χρονου και εκεί έγινε το κακό. Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση δεν δικαιολογούνται τα πρωτοφανούς αγριότητας τραύματα που κατάφερε στο θύμα, το οποίο νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Την ίδια ώρα, ο δευτερος δραστης -και αυτός αλβανικής καταγωγής- αρνείται την εμπλοκή του, πιθανότατα επειδή πιστεύει οτι ο φίλος του, θα τα πάρει όλα πάνω του.

Related posts

Φως εκ του ανεσπέρου φωτός! Ολοκληρώθηκε η τελετή αφής στο ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα

Ρίγη συγκίνησης: Ο Επιτάφιος του Αγίου Νικολάου στην Τήνο μέσα στη θάλασσα για εκείνους που χάθηκαν σε αυτήν

Δείτε ζωντανά την τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα