Το αδιαχώρητο στα μέσα μαζικής μεταφοράς! Και μετά μας φταίει ο χαρταετός…

Μπορεί ο Έλληνας πρωθυπουργός να διαβεβαίωνε από το βήμα της Βουλής ότι ο κορονοϊός δεν μεταδίδεται στα μέσα μαζικής μεταφοράς, επικαλούμενος μάλιστα και επιστημονικές μελέτες τις οποίες ουδέποτε κατέθεσε, οι εικόνες όμως που κυκλοφόρησαν στα social media, δεν αφήνουν περιθώρια για παρερμηνείες.

Είναι από τον σταθμό στο Μοναστηράκι όπου γίνεται πραγματικά το αδιαχώρητο. Κατά τα άλλα εμείς παραμένουμε κλειδωμένοι και εγκλωβισμένοι, οικονομία και κοινωνία έχουν καταστραφεί από τα συνεχή μετρό οριζόντιος απαγόρευσης και ψάχνουμε να βρούμε γιατί αυξάνονται τα κρούσματα.

Οι εικόνες ντροπής από το μετρό στο Μοναστηράκι όπως κυκλοφόρησαν στα social media

Η εικόνα αυτή εκθέτει βάναυσα την κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Όπως επίσης τον εξέθεσε ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Ιατρικού Συλλόγου Φράνκ Ούλριχ Μοντγκόμερι, που εξέφρασε την απόλυτη αντίθεσή του στην βραδινή απαγόρευση κυκλοφορίας που επεβλήθη στην Γερμανία, λέγοντας:

«Δεν βρίσκω κάτι ενδιαφέρον στην απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ διότι δεν γνωρίζω τι μπορεί να προσφέρει, δεδομένου ότι οι πιθανότητες μόλυνσης σε εξωτερικό χώρο είναι πολύ χαμηλότερες από τον εσωτερικό. Τα εστιατόρια, τα μπαρ και οι κινηματογράφοι είναι κλειστά ούτως ή άλλως – ποιο νόημα έχει η απαγόρευση της κυκλοφορίας; Tο βράδυ κυκλοφορούν άλλωστε λίγοι άνθρωποι έξω. Οι μολύνσεις δεν συμβαίνουν κυρίως το απόγευμα και το βράδυ, αλλά κατά τη διάρκεια της ημέρας μέσα στα λεωφορεία, τα τρένα και στη δουλειά».

Στην Ελλάδα δυστυχώς τα μέτρα έχουν ξεκάθαρη πολιτική χροιά. Όπου η κυβέρνηση δεν μπορεί να παρέμβει, τότε εφευρίσκει μελέτες που υποβιβάζουν το επίπεδο κινδύνου. Και αυτό είναι εγκληματικό.

Πηγή : newsbreak.gr

Related posts

Σαν σήμερα 19 Μαΐου: Η Γενοκτονία των Ποντίων στη σκληρότερη φάση της

Συγκίνηση στο Ναύπλιο: 25χρονος Βορειοηπειρώτης βαφτίστηκε Χριστιανός Ορθόδοξος με 13 νονούς

Δε δίνει καμία ανάσα ο Γιάννης Καλλιάνος: «Για ένα 24ωρο μόνο θα βελτιωθεί η κατάσταση και από βδομάδα τα φαινόμενα…»