Την βρήκαν νεκρή μέσα σε αμάξι έξω από τη φοιτητική εστία: Άγρια δολοφονία 21χρονης, το λάθος της αστυνομίας

Το ESPN επενεξετάζει όσα οδήγησαν στον θάνατο της νεαρής αθλήτριας στίβου μόλις στα 21 της χρόνια και εξετάζει τα στοιχεία.

Ήταν μόλις 21

Η Lauren McCluskey ήταν μόλις 21 ετών όταν δολοφονήθηκε από τον πρώην σύντροφό της Melvin Rowland. Στο ντοκιμαντέρ του ESPN έρχονται στο φως αδημοσιεύτα βίντεο και φωτογραφίες της άτυχης φοιτήτριας και συνεντεύξεις για την άγρια δολοφονία της.

Είχε μιλήσει. Είχε αναζητήσει βοήθεια και την αγνόησαν. «Το σύστημα δικαιοσύνης την απογοήτευσε με τόσους πολλούς διαφορετικούς τρόπους», σημειώνεται στο ντοκιμαντέρ.Σε ηχητικά που είχαν δοθεί στη δημοσιότητα η Lauren McCluskey προσπαθούσε με κάθε τρόπο να ενημερώσει για το πρόβλημα που αντιμετώπιζε. «Έχω ένα ζήτημα, με εκβιάζουν για χρήματα. Αισθάνομαι ότι προσπαθούν να με παρασύρουν κάπου».

Η Lauren McCluskey είχε αναζητήσει τη βοήθεια των αρχών. «Είναι πραγματικά μια προσοδία εμπιστοσύνης». Οι περισσότεροι που μιλάνε στο ντοκιμαντέρ της Nicole Noren δεν είχαν μιλήσει ξανά δημόσια. Είχε μιλήσει στην αστυνομία δεκάδες φορές. Ζητούσε βοήθεια. Αισθανόταν ότι κάτι κακό θα συμβεί. Δεν τα κατάφερε.

Η παραγωγός του ESPN βάσισε το 90λεπτο ντοκιμαντέρ σε βίντεο από κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης, καταγραφές της αστυνομίας και συνεντεύξεις.

Απέτυχαν να αποτρέψουν τη δολοφονία

Άνθρωποι και θεσμοί που ήταν υπεύθυνοι για την προστασία της απέτυχαν σε κάθε βήμα. Αυτό είναι το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγει το ντοκιμαντέρ για τη Lauren McCluskey.

Η 21χρονη φοιτήτρια του Πανεπιστημίου της Γιούτα, που είχε χωρίσει με τον σύντροφό της Melvin Rowland, είχε ζητήσει βοήθεια από την αστυνομία. Την παρακολουθούσε και την εκβίαζε. Κανείς όμως δεν την άκουσε.

Είχε απευθυνθεί στην αστυνομία έξι φορές στις τελευταίες 10 ημέρες πριν από τον τραγικό θάνατό της. Η έκθεση του πανεπιστημίου αναφερόταν σε ελλείψεις του συστήματος, περιγράφοντας τον τρόπο με τον οποίο η πανεπιστημιακή αστυνομία χειρίστηκε την υπόθεσή της.

Ακόμα και μετά την αναγνώριση λαθών, εκτιμούσαν πως δεν θα μπορούσαν να έχουν σταματήσει τον Rowland από το να δολοφονήσει τη Lauren McCluskey. Ήταν στις 22 Οκτωβρίου του 2018 που η νεαρή φοιτήτρια έπεσε νεκρή από τα πυρά του άλλοτε συντρόφου της στην πανεπιστημιούπολη.

Οι αρχές είχαν εντοπίσει τη φοιτήτρια νεκρή μέσα σε ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο έξω από τη φοιτητική εστία.

Ο Melvin Rowland βρέθηκε νεκρός λίγες ώρες αργότερα

Ο ίδιος είχε αποκρύψει πολλά στοιχεία από την 21χρονη. Όταν γνωρίστηκαν της είχε πει ότι ήταν 28 ετών. Η αλήθεια; Ήταν 37 ετών και είχε καταδικαστεί για σεξουαλικά εγκλήματα στο παρελθόν.

Πριν σκοτώσει την 21χρονη αθλήτρια και βάλει τέλος στη ζωή του, είχε κάνει τη ζωή της κόλαση. Την ακολουθούσε παντού, την παρενοχλούσε, την εκβίαζε. Η μητέρα της θα άκουγε τις τελευταίες της στιγμές. «Όχι, όχι, όχι…», φώναζε σαν κάποιος να προσπαθεί να την αρπάξει. Κάλεσαν τις αρχές. Η Lauren McCluskey στιγμές αργότερα έπεσε νεκρή.

Δείτε το ρεπορτάζ

Related posts

Τραγωδία στη Σάμο: Μπήκε στη θάλασσα να σώσει τη γυναίκα του και πνίγηκαν και οι 2

Ήθελε να προειδοποιήσει αλλά δεν πρόλαβε: Ανατριχιάζει η ανάρτηση της 36χρονης λίγες ώρες πριν το φονικό στην Αμφιλοχία

Θρήνος στην Αλεξανδρούπολη: 15χρονη νεκρή σε τροχαίο – Παλεύει για τη ζωή της μια 16χρονη