Θρήνος στο μνημόσυνο του τέως βασιλιά: Οι επίσημοι προσκεκλημένοι, το χειροκρότημα, το πλήθος κόσμου και η υποδοχή του Παύλου

Σήμερα 18/2, συμπληρώνονται 40 ημέρες από τον θάνατο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών στις 10 Ιανουαρίου, μετά από σοβαρά προβλήματα υγείας.

Μνημόσυνο τέως βασιλιά: 40 ημέρες μετά

Οι επίσημοι προσκεκλημένοι και τα μέλη της οικογένειάς του έφτασαν λίγο πριν τις 11.00 στη Μητρόπολη Αθηνών όπου τελέστηκε το μνημόσυνο.

Οι συνολικά 250 καλεσμένοι θα μεταβούν στο ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για τον καφέ και τα συλλυπητήρια.

Τους προσκεκλημένους υποδέχθηκε ο μεγαλύτερος γιος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Παύλος. Οι καλεσμένοι ήταν από τον κύκλο της οικογενείας του τέως και όσοι δεν κατάφεραν να βρεθούν στην κηδεία του.

Συγκεκριμένα, προσήλθαν τα μέλη της οικογένειας του Κωνσταντίνου, η σύζυγός του Αννα Μαρία, τα παιδιά Αλεξία, Παύλος, Νικόλαος, Φίλιππος και Θεοδώρα μετά συζύγων. Στην εκκλησία βρέθηκαν, επίσης, οι αδερφές του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου Σοφία και Ειρήνη, ωστόσο τα εγγόνια του αυτή τη φορά δεν θα παρευρεθούν.


Μνημόσυνο τέως βασιλιά: Χειροκροτήματα για την αδελφή του Σοφία

Εν μέσω χειροκροτημάτων από όσους είχαν συγκεντρωθεί έξω από τη Μητρόπλη έφτασε η αδερφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Σοφία. Λίγο αργότερα στη Μητρόπολη έφτασαν ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, Ευγενία Μανωλίδου, η Φάνη Πάλη Πετραλιά, ο Νότης Μηταράκης, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, ο Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Μάκης Βορίδης και ο Αλέξανδρος Παπαδόγγονας.

Σημειώνεται, πως κόσμος υπήρχε στα περιμετρικά της Μητρόπολης, ενώ η τροχαία προχώρησε σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις γύρω από τον ναό.

Επίσης, σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην οδό Μητροπόλεως από το ύψος της Πλατείας Συντάγματος πρόεβη η Αστυνομία στο πλαίσιο των μέτρων ασφαλείας για το μνημόσυνο της συμπλήρωσης των 40ημερών από την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Related posts

Καιρική «σταύρωση» στο δρόμο για το Πάσχα από τον Τάσο Αρνιακό: «Το δάκρυ του ουρανού περιμένει να μας συνοδεύσει»

Η Αθήνα παρέδωσε την Ολυμπιακή Φλόγα: Η μαγική ερμηνεία της Νάνα Μούσχουρη, οι τσολιάδες & η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη

«Λευκή αντάρα» από τον Τάσο Αρνιακό: «Φεύγει η σκόνη, το χιόνι κοντοζυγώνει…»