Θρήνος στη Μαγνησία για τον 42χρονο Σταμάτη και τον 77χρονο Γιάννη – Πώς έχασαν τη ζωή τους

Δέκα πέντε νεκρούς θρηνεί η χώρα μας από την πρόσφατη φονική κακοκαιρία Daniel, η οποία προκάλεσε ανυπολόγιστες καταστροφές κυρίως στη Θεσσαλία.

Οι συγγενείς των θυμάτων θρήνουν για τους ανθρώπους τους που χάθηκαν, την ώρα που προσπαθούν να σταθούν στα πόδια τους. Ανάμεσά τους και η οικογένεια του 42χρονου από το Πήλιο που ήταν ένας από τους νεκρούς της κακοκαιρίας.

Σύμφωνα με το Star, ο Σταμάτης ήταν πατέρας δύο παιδιών. Ήταν μαζί με τον 17χρονο γιο του στο αυτοκίνητο, όταν οι ορμητικοί χείμαρροι τους παρέσυραν. Το παιδί κατάφερε να γλιτώσει, όμως ο πατέρας βρέθηκε νεκρός πέντε μέρες μετά.

Ο πεθερός του μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star. Κοιτώντας τις φωτογραφίες του ξέσπασε σε λυγμούς και διηγήθηκε το άδοξο τέλος του γαμπρού του, που για εκείνον ήταν σαν γιος. Πλέον μόνη του παρηγοριά είναι τα εγγόνια του.

Τον αναζητούσαν για πέντε μέρες

Τα λόγια του εγγονού του που κατάφερε να σωθεί από τη δίνη της κακοκαιρίας τον στοιχειώνουν: “Παππού, έκανε βουτιά το αυτοκίνητο. Εγώ νόμιζα ότι πήρε φωτιά και πήγαμε με τον γαμπρό μου…”, είπε.

Ο 17χρονος δεν μπορούσε να κάνει τίποτα όταν είδε τον πατέρα του να βυθίζεται στα λασπόνερα. Το μόνο που κατάφερε ήταν να καλεί απεγνωσμένα σε βοήθεια.

“Είπε στη μαμά του “μαμά τρέξτε, πνιγόμαστε!”. Παίρναμε τηλέφωνο το 199, το 100, την πυροσβεστική, τους πάντες! Τα τηλέφωνα χαλασμένα δεν τα σήκωνε κανένας”, υποστήριξε η πεθερά του 42χρονου.

Το αυτοκίνητο του άτυχου Σταμάτη βρέθηκε διελυμένο από τα ορμητικά νερά. Σκίστηκαν οι λαμαρίνες, έσπασαν τα τζάμια, όμως τελευταία στιγμή ο 17χρονος κατάφερε να σωθεί.

Ο πατέρας του όμως δεν είχε την ίδια τύχη. Εντοπίστηκε νεκρός πέντε μέρες μετά.

 “Χάθηκε” προσπαθώντας να σώσει τον “παράδεισό” του

Ο 77χρονος που αγνοούνταν στο Πάλτση βρέθηκε νεκρός στη βόρεια Εύβοια. Όπως είπε η κόρη του στο Star, αυτός ο τόπος ήταν ο παράδεισός του. Τώρα το μόνο που απέμεινε είναι λάσπες, συντρίμμια και καταστροφή.

“Τουλάχιστον μετά από τέσσερις μέρες βρήκαμε κάτι… Τον βρήκαμε. Νομίζω ότι υπερεκτίμησε τις δυνατότητες του στην παρούσα φάση που θέλησε να σώσει ό,τι μπορούσε… Ή δεν πρόλαβε να εκτιμήσει σωστά το μέγεθος της καταστροφής που επέρχονταν για να προλάβει να φύγει έγκαιρα”, είπε η κόρη του.

Ο 77χρονος είχε κατασκευάσει μια αυτοσχέδια “κιβωτό” που αποτελούσε σημείο κατατεθέν στην Πάλτση. Τον επισκέπτονταν τουρίστες για να θαυμάσουν το “ιπτάμενο καράβι” του.

“Ήταν ένα όνειρο δικό του που το πραγματοποίησε. Στην ουσία έβγαλε ένα καράβι στη στεριά, κρεμασμένο από τέσσερα Πλατανιά. Ήταν όντως ατραξιόν η χαρά των παιδιών”, πρόσθεσε η κόρη του 77χρονου.

Η κ. Αριστέα, σύζυγος του άτυχου 77χρονου μίλησε στην εκπομπή “Κοινωνία Ώρα MEGA” για όλα όσα συνέβησαν και για τις τελευταίες συνομιλίες μεταξύ τους.

“Ο Γιάννης έμεινε στο σπίτι, εγώ επειδή είχα κάνει χειρουργείο έμεινα στον Βόλο. Και του είπα να έρθει και μου είπε όχι. Επικοινώνησα το βράδυ και την άλλη μέρα το πρωί, και του είπα “Γιάννη έλα” για την κακοκαιρία και μου είπε ότι θα δει τι θα κάνει.

Μετά από μία ώρα ήπιε καφέ σε ένα ζευγάρι φιλικό μας και τον συμβούλεψαν να μην πάει γιατί το ποτάμι φούσκωσε”, είπε.

Και πρόσθεσε: “Ήθελε να είναι την ώρα της βροχής στο σπίτι γιατί δεν πίστευε ότι θα γίνει τέτοια καταστροφή… Να πάρει όλα τα πράγματα… Γιατί έχει περάσει πολλές πλημμύρες, έχουμε ζήσει και μαζί μία. Δεν ήξερε ότι θα κάνει τέτοιο κακό, τέτοια καταστροφή είδατε τι έγινε στην Πάλτση. Πήρε όλο το σπίτι μας. Ο Γιάννης ήταν γερός, θα ζούσε πολλά χρόνια ήταν δυνατός, ήξερε τη θάλασσα ήταν χρόνια καπετάνιος, ψάρευε….

Και πάλι προσπάθησε. Εθεάθη σε ένα αφρολέξ γονατισμένος, τον είδαν κάποιοι διερχόμενοι. Τώρα έπεσε σε βράχο; Πνίγηκε… μάλλον δεν είχε σωτηρία. Μίλησα στις 8.30 την Τρίτη που δεν είχε πιάσει. Μετά τον έπαιρνα τηλέφωνο αλλά δεν τον έβρισκα αλλά τα τηλέφωνα εκεί δεν έχουν και σήμα. Έμαθα ότι 1 η ώρα πήγε στο φιλικό ζευγάρι. Πρέπει να τον πήρε η καταιγίδα κατά τις 5 η ώρα;”, κατέληξε η σύζυγος του άτυχου άνδρα.

Related posts

Φως εκ του ανεσπέρου φωτός! Ολοκληρώθηκε η τελετή αφής στο ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα

Ρίγη συγκίνησης: Ο Επιτάφιος του Αγίου Νικολάου στην Τήνο μέσα στη θάλασσα για εκείνους που χάθηκαν σε αυτήν

Δείτε ζωντανά την τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα