Θρίλερ Στην Υπόθεση Της Πάτρας: Ο Απινιδωτής «Δείχνει» Εξωτερική Παρέμβαση Στον Θάνατο Της 9Χρονης Τζωρτζίνας

Θρίλερ Στην Υπόθεση Της Πάτρας: Ο Απινιδωτής «Δείχνει» Εξωτερική Παρέμβαση Στον Θάνατο Της 9Χρονης Τζωρτζίνας

Υπόθεση Πάτρας: Ο απινιδωτής και τα τελευταία τέσσερα λεπτά της 9χρονης της μικρής Τζωρτζίνας ενδέχεται να «ξεκλειδώσουν» το μυστήριο των θανάτων των τριών αδερφών στην Πάτρα.

Αποκαλυπτικά φέρεται να είναι όσα έδειξαν οι καταγραφές του απινιδωτή και του βηματοδότη που είχαν τοποθετηθεί στη μικρή Τζωρτζίνα ενώ νοσηλευόταν στο νοσοκομείο πριν χάσει τη ζωή της.

Σύμφωνα με το MEGA, οι καταγραφές στον απινιδωτή – ο οποίος της είχε τοποθετηθεί για να φανεί εάν παρουσιάζει καρδιακές αρρυθμίες που να εξηγούν τις καρδιακές ανακοπές, αλλά και για να καταγράφεται η καρδιακή λειτουργία της ώστε να γίνει άμεση παρέμβαση αν παρουσιάσει κάποιο πρόβλημα – δεν έδειξαν την παραμικρή δυσλειτουργία, παρά μόνο δευτερόλεπτα πριν ξεψυχήσει.

Την ίδια ώρα ο βηματοδότης ενεργοποιήθηκε μόνο για λίγα λεπτά πριν η μικρή αφήσει την τελευταία της πνοή επειδή παρουσίασε βραδυκαρδία μετά από κατάρρευση του μυοκαρδίου. Τη στιγμή δηλαδή που σταματούσε η καρδιά της και πέθανε…

Οι γιατροί ξεκαθαρίζουν μάλιστα ότι τα φαινόμενα αυτά δεν μπορούν να προκληθούν ξαφνικά από κάποιο παθολογικό αίτιο, αλλά μόνο από εξωτερική παρέμβαση.

Μετά τις καταιγιστικές αυτές εξελίξεις, οι αστυνομικοί περιμένουν τις τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις, για να συμπληρώσουν το παζλ του μυστηρίου, ρίχνοντας φως στα ακριβή αίτια θανάτου τόσο της Τζωρτζίνας όσο και των άλλων δύο μικρότερων κοριτσιών της οικογένειας από την Πάτρα.

Υπενθυμίζεται ότι η Τζωρτζίνα νοσηλευόταν με εγκεφαλοπάθεια, ενώ είχε υποστεί δύο ανακοπές καρδιάς, με αποτέλεσμα να της τοποθετηθεί απινιδωτής. Τέσσερις ημέρες μετά την εισαγωγή της στο νοσοκομείο, κατέληξε μέσα στο δωμάτιο.

«Σε όλες τις μεταδόσεις που είχε κάνει είτε αυτόματα το μηχάνημα, είτε ενεργοποιώντας το η μητέρα δεν είδαμε να υπάρχει κάποια σοβαρή αρρυθμία. Επίσης η λειτουργία του μηχανήματος που είναι τόσο σαν βηματοδότης όσο και απινιδωτής έδειχνε να είναι απόλυτα φυσιολογική. Έγινε και γενετικός έλεγχος ο οποίος δεν έχει δείξει κάποιο από τα κληρονομικά νοσήματα που προκαλούν αιφνίδιο θάνατο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Παιδοκαρδιολόγος – Διευθυντής του Παιδοκαρδιολογικού Ωνασείου.

Στο μικροσκόπιο οι ιατρικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας

Στο μεταξύ, τα αποτελέσματα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων αλλά και οι καταθέσεις γιατρών και νοσηλευτών αναμένεται να βοηθήσουν τους αξιωματικούς της Ασφάλειας να συνθέσουν το «παζλ» και να ρίξουν φως στους μυστηριώδεις θανάτους των τριών παιδιών στην Πάτρα.

Σε πρώτη φάση εξετάζεται η αιτία θανάτου για το κάθε κοριτσάκι.

Παράλληλα, αφού ανέφερε πως «πρέπει να ολοκληρώσουμε τον έλεγχο, να αποκλείσουμε κάθε σπάνιο γενετικό αίτιο», σημείωσε ότι «η οικογένεια κάνει έκκληση να ρίξουμε τους τόνους. Πρέπει οι γιατροί και οι δικαστικές αρχές να δώσουν φως στην υπόθεση. Υπάρχει μεγάλη θλίψη στους θεράποντες ιατρούς της Πάτρας και φαντάζομαι και των Αθηνών για αυτή την οικογένεια».

«Ουσιαστικά το χαρακτηριστικό είναι ότι αυτά τα παιδιά μέσα σε λίγα λεπτά καταρρέουν. Τα δύο σε νοσηλευτικό ίδρυμα που γνωρίζουμε πάνω κάτω, γιατί το 3ο ήταν στο σπίτι», κατέληξε.κάτω, γιατί το 3ο ήταν στο σπίτι», κατέληξε.

Τι εξετάζει το τμήμα Ανθρωποκτονιών

Οι αστυνομικοί τπυ τμήματος Ανθρωποκτονιών, οι οποίοι έχουν ήδη ζητήσει τους τρεις ιατρικούς φακέλους των θανάτων των τριών κοριτσιών και όποιες καταγραφές υπάρχουν από άλλες κρατικές αρχές, θα καλέσουν, ίσως και την επόμενη εβδομάδα, για κατάθεση τους επιστήμονες και τελευταίους τους γονείς των παιδιών.

Με την υπόθεση αναμένεται να ασχοληθούν 15 γιατροί που έχουν γνώση των περιστατικών, μεταξύ των οποίων και 7 ιατροδικαστές.

Σημειώνεται ότι οι θάνατοι των τριών κοριτσιών (της 4χρονης Μαλένας, της 7 μηνών Ίριδας και της 9χρονης Τζωρτζίνας) σε τρία μόλις χρόνια είναι ανεξήγητοι σύμφωνα με τους ιατροδικαστές, ενώ ο φάκελος της υπόθεσής που όμοιά της δεν πρέπει να έχει υπάρξει ξανά στην Ελλάδα, πέρασε στο τμήμα Ανθρωποκτονιών, καθώς τα δύο παιδιά πέθαναν κατά τη νοσηλεία τους και χωρίς να είναι παρόντες γιατροί και νοσοκόμες, ενώ το τρίτο στο σπίτι.

Παράλληλα, συνεκτιμούν ιδιότυπες αναρτήσεις σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης την τελευταία διετία από άτομα που σχετίζονται με την υπόθεση, ενώ εξετάζουν και περιστατικά στο εξωτερικό – όπως στη Μεγάλη Βρετανία και στις ΗΠΑ – που παρουσιάζουν σημαντικές ομοιότητες με την υπόθεση στην Πάτρα και εξιχνιάστηκαν από τις τοπικές αρχές.

Σε γραπτή δήλωσή της πάντως η ιατροδικαστής του υπουργείου Δικαιοσύνης και προϊσταμένη της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Πατρών, Αγγελική Τσιόλα, σχετικά με την «ιατροδικαστική διερεύνηση», όπως αναφέρει, «των περιστατικών των τριών παιδιών της ίδιας οικογένειας στην Πάτρα», αναφέρει:

«Σχετικά με την περίπτωση η οποία συζητείται εντόνως κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα και αφορά στην ιατροδικαστική διερεύνηση των περιστατικών των τριών παιδιών της ίδιας οικογένειας στην Πάτρα, και με απόλυτο σεβασμό, τόσο στην οικογένεια που πενθεί, όσο και στις προανακριτικές και ανακριτικές αρχές, αισθάνομαι την ανάγκη να διευκρινίσω τα ακόλουθα: Τη στιγμή που οι προανακριτικές διαδικασίες βρίσκονται σε εξέλιξη, η οποιαδήποτε τοποθέτηση επί του θέματος, ιατρών που δεν έχουν ασχοληθεί με τα συγκεκριμένα περιστατικά -προέδρων ιατρικών συλλόγων, ιδιωτών ιατροδικαστών, οι οποίοι τοποθετούνται, χρησιμοποιώντας τίτλους προέδρων -αντιπροέδρων – γραμματέων κ.ο.κ – μόνο σύγχυση μπορεί να επιφέρει, αλλά και δημιουργία εντυπώσεων με απότοκη παραπλάνηση της κοινής γνώμης. Άλλωστε, απάδει της επιστημονικής λογικής και των αρχών της δεοντολογίας ιδιώτες ιατροδικαστές να εκφέρουν άποψη, καθόσον είναι τοις πάσι γνωστό, ότι το σύνολο των ιατροδικαστικών πράξεων στη χώρα μας διενεργούνται αποκλειστικά από κρατικούς λειτουργούς που υπηρετούν στις ιατροδικαστικές υπηρεσίες, στα πανεπιστημιακά και στα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας».

«Περιμένουμε τα αποτελέσματα των εξετάσεων. Όταν απαιτηθούν νέα στοιχεία, αν θέλουμε να επιβεβαιώσουμε ή να αποκλείσουμε ένα εύρημα, δίνεται εντολή και γίνεται εκταφή. Αυτή η δυνατότητα είναι στο τραπέζι. Μένει να ολοκληρωθούν πρώτα οι εξετάσεις του τρίτου θανάτου. Έχουμε ένα νέο στοιχείο. Ακούω εδώ και 2 ημέρες έναν από τους θεράποντες γιατρούς να τονίζει ότι έχει κάνει ενδελεχή γενετικό έλεγχο στο παιδί. Θα επιβεβαιώσουμε την ορθότητα αυτών των εξετάσεων, και φαίνεται ότι οι γενετικές εξετάσεις είναι καθαρές. Άρα σύνδεση των τριών θανάτων από κάποιο γενετικό λόγο δεν φαίνεται να υπάρχει. Αν έχουμε αποκλείσει το γενετικό υπόβαθρο, πάμε σε άλλη κατεύθυνση», σημείωσε, από την πλευρά του, ο καθηγητής Γρηγόρης Λέων μιλώντας στο MEGA.

«Η δήλωση του θεράποντος ιατρού είναι πολύ σημαντική. Κάτι που δεν μπορούμε να διαγνώσουμε με την ιατροδικαστική διερεύνηση είναι οι αρρυθμίες. Έχουμε ένα μηχάνημα, και βλέπουμε ότι ακόμα και οι αρρυθμίες αποκλείονται. Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι η ιατροδικαστική διερεύνηση του τρίτου περιστατικού θα μας δώσει αποτέλεσμα», πρόσθεσε, καταλήγοντας:

«Όταν ένα παιδί είναι νοσηλευόμενο σε ένα νοσοκομείο, ένα σφάλμα, μία ενέργεια εσκεμμένη, μπορεί να γίνει από τον οποιονδήποτε. Οι έρευνες γίνονται προς κάθε κατεύθυνση».

Related posts

Φως εκ του ανεσπέρου φωτός! Ολοκληρώθηκε η τελετή αφής στο ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα

Ρίγη συγκίνησης: Ο Επιτάφιος του Αγίου Νικολάου στην Τήνο μέσα στη θάλασσα για εκείνους που χάθηκαν σε αυτήν

Δείτε ζωντανά την τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα