Θρίλερ στη Βούλα: Αυτοκίνητο παρέσυρε και εγκατέλειψε 15χρονη μαθήτρια

Θρίλερ στη Βούλα με μια ανήλικη μαθήτρια που παρασύρθηκε από οδηγό υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες και οι Αρχές ερευνούν τα αίτια και το συμβάν.

Θρίλερ στη Βούλα

Ακόμα δεν είναι γνωστή η κατάσταση της υγείας της 15χρονης: Μια 15χρονη μαθήτρια παρασύρθηκε από αυτοκίνητο το πρωί της Πέμπτης στην συμβολή των οδών Βουλιαγμένης και Πειραιώς στη Βούλας.Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το κορίτσι παρασύρθηκε, ενώ ήταν πεζή, στην προσπάθειά της να περάσει απέναντι τον δρόμο προκειμένου να πάει στο σχολείο της, περίπου στις 08:30 το πρωί της Πέμπτης.

Ένα στα τέσσερα θανατηφόρα τροχαία δυστυχήματα οφείλεται στο αλκοόλ

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο οδηγός του οχήματος που χτύπησε το παιδί εξαφανίστηκε από το σημείο.Με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ η 15χρονη διεκομίσθη στο Νοσοκομείο Παίδων, ενώ ακόμα δεν είναι γνωστή η κατάσταση της υγείας της.

Τα ευρήματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας (ETSC) φανερώνουν ότι το 23-25% των θανάτων σε τροχαία δυστυχήματα στην Ελλάδα υπολογίζεται πως σχετίζεται με την κατανάλωση αλκοόλ, ποσοστό αντίστοιχο με την πλειονότητα των χωρών της ΕΕ.

Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες έρευνες, οι οδηγοί που έχουν καταναλώσει αλκοόλ – και στο αίμα τους υπάρχει ποσότητα αλκοόλ μεταξύ 0,3 – 0,5 γραμμάρια/λίτρο – έχουν 11 φορές μεγαλύτερη πιθανότητα να εμπλακούν σε τροχαίο ατύχημα, ενώ αν η ποσότητα αλκοόλ στο αίμα είναι μεταξύ 0,6 – 1 γραμμάρια/λίτρο, τότε η πιθανότητα εκτοξεύεται 48 φορές.

Οι έρευνες

Επίσης, οι πιθανότητες να εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα ένας οδηγός όταν έχει ποσότητα αλκοόλ στο αίμα μεταξύ 1 – 1,5 γραμμάρια/λίτρο είναι 380 φορές μεγαλύτερη από αυτήν όταν οδηγεί χωρίς την επήρεια αλκοόλ.

Εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός της απομείωσης των αντανακλαστικών εξαιτίας της κατανάλωσης αλκοόλ. Ακόμη και ένα «αθώο» ποτήρι κρασί μπορεί να μειώσει τα αντανακλαστικά ενός οδηγού κατά 50%.

Παρόλο που μπορεί να υπάρχουν διαφορές από άνθρωπο σε άνθρωπο (εξαιτίας του σωματότυπου), οι διαφορές αυτές είναι ελάχιστες. Ενας οδηγός που έχει καταναλώσει ελάχιστη ποσότητα αλκοόλ – ένα ποτήρι κρασί – ο χρόνος αντίδρασής του αυξάνεται στα 0,5 δευτερόλεπτα ενώ, με λίγο παραπάνω αλκοόλ, ο χρόνος αντίδρασής του αυξάνεται στο 1,1 – 1,3 δευτερόλεπτο.

Στην πράξη, αυτό σημαίνει ότι η αντίδρασή του σε ένα έκτακτο φρενάρισμα, αυξάνεται κατά 25 – 30 μέτρα αν κινείται με μια ταχύτητα των 50 χλμ./ώρα. Η συγκεκριμένη απόσταση αντίδρασης μπορεί να έχει ολέθριες συνέπειες.

Related posts

«SOS» Γιώργου Τσατραφύλλια για τον καιρό: «Σε λιγότερο από 20 ώρες θα πέσει το νερό 3 μηνών…»

Η κληρονομιά της Ελλάδας σε μοναδικά κλικ: Εντυπωσιακές εικόνες από την τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας

Μαθεύτηκαν τα δυσάρεστα για την Μαριάννα Τουμασάτου: Το σπαρακτικό μήνυμα για την απώλεια που βύθισε στο Πένθος την διάσημη ηθοποιό