«Fake news» η είδηση περί θανάτου της ηθοποιού Μίνας Αδαμάκη-Οι ανακοινώσεις του Σπύρου Μπιμπίλα

Update: Ο Πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών Σπύρος Μπιμπίλας με ανάρτηση του διαψεύδει την είδηση περί θανάτου της Μίνας Αδαμάκη, καθώς ο υποστηρίζει πως ο ίδιος δεν έχει λάβει κάποια σχετική επίσημη ενημέρωση από το περιβάλλον της 78χρονης ηθοποιού.


Το πρωι της Κυριακή 6/11/2022 άρχισε να αναπαράγεται μια είδηση οτι έφυγε απο τη ζωή σε ηλικία 78 ετών .

Η αγαπημένη ηθοποιός βρίσκεται εν ζωή απλά την ταλαιπωρεί ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας, σύμφωνα με τον Σπύρο Μπιμπίλα.
«Η Μίνα Αδαμάκη ζει. Προφανώς η γυναίκα δεν είναι καλά, είναι στο νοσοκομείο και μαθαίνω ότι είναι πολύ άρρωστη», είπε ο Γιώργος Λιάγκας στο ξεκίνημα της εκπομπής “Το Πρωινό”, τη Δευτέρα, βάζοντας τέλος στα δημοσιεύματα που ήθελαν την ηθοποιό να έχει φύγει από την ζωή και προκάλεσαν αναστάτωση την Κυριακή.

Από την πλευρά του ο ηθοποιός και πρόεδρος του Σ.Ε.Η. σε δηλώσεις του στην εκπομπή του ΑΝΤ1, ξεκαθάρισε ότι η Μίνα Αδαμάκη περνά ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας ενώ τόνισε ότι ο ίδιος δεν είναι «προθάλαμος του χάρου για να ξέρει ανά πάσα στιγμή ποιος έχει φύγει από τη ζωή».

Κανείς δε μπορεί να αμφισβητήσει οτι, η χαρισματική της προσωπικότητα σε συνδυασμό με το ήθος της, την έχουν κάνει όλα αυτά τα χρόνια αγαπητή στο φιλοθεάμον κοινό.
Ποιος θα ξεχάσει άλλωστε, τον ρόλο της ως «Ειρήνη Χαρίτου» στις Τρεις Χάριτες; Η ίδια, μοιράστηκε κάποιες σκέψεις και στιγμές από εκείνη την «χρυσή» εποχή της τηλεόρασης.

Μίνα Αδαμάκη: Ποιά ήταν η αγαπημένη ηθοποιός

Η Μινα Αδαμάκη υπήρξε μεγάλη σταρ της τβ με δεκάδες επιτυχίες στο ενεργητικό της (Τρεις Χάριτες).

Η Μίνα Αδαμάκη (Ασημίνα Αδαμάκη) γεννήθηκε στο Βόλο στις 17 Ιουλίου 1944. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης του Καρόλου Κουν (1966). Η πρώτη της εμφάνιση έγινε στο θέατρο, ως μαθήτρια ακόμα, με το Θέατρο Τέχνης, όπου και σπούδαζε τότε, στο έργο ” Η δολοφονία του Ζαν – Πωλ Μαρά “. Σε νεανική ηλικία σπούδασε στο Λονδίνο κουκλοθέατρο και παντομίμα. Είχε ιδρύσει τον θίασο ” Θεατρική Συντεχνία “. Επίσης υπήρξε ιδρυτικό μέλος της ” Ελεύθερης Σκηνής “. Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής Αθηνών. Έχει παίξει σε αρκετές τηλεοπτικές σειρές και ταινίες.

Mίνα Αδαμάκη: Η αποκάλυψη για τις “Τρεις Χάριτες”

Για την επιτυχία της σειράς που πρωταγωνιστούσε στο MEGA “Τρείς Χάριτες” είχε αναφέρει τις δυσκολίες που βιώνε μεταξύ στα γυρίσματα.

«Ήταν η εποχή της αθωότητας. Ήταν κάτι καινούργιο για όλους μας, ανανεωτικό πολύ. Είχαμε πάρα πολύ καλές σχέσεις μεταξύ μας (Άννα Παναγιωτοπούλου και Νένα Μεντή), παρόλο που τα γυρίσματα ήταν πάρα πολύ δύσκολα. Ήμασταν συνέχεια σε όλο το σίριαλ και οι τρεις και είχαμε πολλές αλλαγές σκηνών, όπου ήθελαν προετοιμασία, ήθελαν ντύσιμο άλλο κλπ.».

Ενώ είχε αναφερθεί και στο Mega. «Το Mega, σου άρεσε δεν σου άρεσε, ήταν ένα κανάλι με άποψη και είχε ένα ψυχαγωγικό πρόγραμμα πολύ καλό. Εγώ στο Mega δούλεψα πιο πολύ, ελάχιστα σε άλλα κανάλια. Και ήταν λιγάκι δικό μας, κάπως έτσι, είχες αυτή την αίσθηση», είχε πει η Μίνα Αδαμάκη.

Παλαιότερη συνέντευξη της ηθοποιού

-Τι θυμάστε από τον ρόλο σας και τι γεύση σας έχουν αφήσει οι «Τρεις Χάριτες»;

Τα θυμάμαι όλα με μία πολύ όμορφη γεύση. Διασκεδάζαμε πολύ, δουλεύαμε πολύ και η σειρά είχε μία ανταπόκριση, που κανείς δεν την περίμενε. Όπως έχω ξαναπεί βέβαια, δεν μου αρέσει και πολύ να με βλέπω τότε στην τηλεόραση, γιατί νομίζω ότι είναι κάποια άλλη κι όχι εγώ. Έχουν περάσει χρόνια. Ωραία χρόνια όμως. Μία γλυκιά και τρυφερή ανάμνηση.

-Αυτή την ανταπόκριση του κόσμου, πώς την βιώνατε τότε;

Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν πολύ μεγάλη τότε. Στην αρχή δεν το καταλαβαίναμε. Μετά μας σταματούσαν στον δρόμο, μας φώναζαν με τα ονόματά μας, μας κοιτούσαν, μας έλεγαν ατάκες από τα επεισόδια. Μας συμπαθούσαν πολύ. Αυτή η σειρά με έκανε γνωστή στο ευρύ κοινό. Τις αγάπησε πολύ ο κόσμος τις «Τρεις Χάριτες». Ήταν μια ανθρώπινη σειρά, με ωραίους και οικείους χαρακτήρες. Θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι ήμουν σε μία πλατεία και με γνώρισαν κάτι παιδιά- έφηβοι κι άρχισαν αμέσως να φωνάζουν: «Ειρήνη, Ειρήνη….».

-Κοιτούσατε τα νούμερα τηλεθέασης;

Όχι, δεν με ενδιέφεραν ποτέ τα νούμερα τηλεθέασης, ούτε και τα κοιτούσαμε. Η παραγωγή μας έλεγε ότι πάμε πάρα πολύ καλά και συνεχίζαμε. Όλη αυτή η επιτυχία έτσι κι αλλιώς, μεταφραζόταν στην ανταπόκριση και στην αγάπη του κόσμου.

Συνέχεια της συνέντευξης

-Τι είναι αυτό που θυμάστε έντονα από τα γυρίσματα της σειράς;

Τι να πρωτοθυμηθώ από τα γυρίσματα, πες μου καλύτερα. Πολλά γέλια. Αυτό ήταν το πιο δυναμικό στοιχείο των γυρισμάτων. Τα γυρίσματα ήταν πολύωρα και έπρεπε κι εμείς να αντέξουμε με κάποιον τρόπο. Οπότε, κάναμε πολλές πλάκες μεταξύ μας. Θυμάμαι με την Άννα Παναγιωτοπούλου και τη Νένα Μεντή, δεν μπορούσαμε να ολοκληρώσουμε σκηνές από τα γέλια. Ή κολλούσε στα λόγια κάποια από τις τρεις μας (δεν θυμάμαι πια) και ξαναγελούσαμε. Αυτό συμβαίνει πολύ συχνά σε εμάς τους ηθοποιούς και στο θέατρο, σε πρόβες, κλπ.

-Γιατί, τελικά, δεν είδαμε ποτέ αυτό το πολυαναμενόμενο ριμέικ της σειράς;

Ήταν να γίνει ένα ρεμέικ της σειράς, αλλά τελικά δεν ευδοκίμησε. Δεν πρόκειται να γίνει τώρα, σας το λέω με κάθε σιγουριά. Τους λόγους τους ξέρουν καλύτερα οι παραγωγοί και οι συγγραφείς μας. Αλλά όλα για έναν λόγο συμβαίνουν.

-Στην τηλεόραση, τι θεωρείτε ότι έχει αλλάξει από την τότε εποχή ως σήμερα;

Πολλά. Αλλάζουν οι εποχές και έχει άλλες προτεραιότητες η τηλεόραση πια. Ας πούμε εμείς στις «Τρεις Χάριτες» ξεκινήσαμε να κάνουμε γυρίσματα και είχαν ήδη γραφτεί τα 10 πρώτα επεισόδια. Αυτό δεν συμβαίνει ποτέ. Είχα χρόνο να διαβάσω το σενάριο, να δω πώς ξεκινάει ο ρόλος και τι θα συμβεί σε επόμενες σκηνές, πράγμα που με καθησύχασε τότε.

Related posts

Η Αθήνα παρέδωσε την Ολυμπιακή Φλόγα: Η μαγική ερμηνεία της Νάνα Μούσχουρη, οι τσολιάδες & η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη

«Λευκή αντάρα» από τον Τάσο Αρνιακό: «Φεύγει η σκόνη, το χιόνι κοντοζυγώνει…»

Με κλώσες παρομοιάζει τις γυναίκες ο Μητροπολίτης Κοζάνης :«Να γυρίσουν σπίτια τους, να μαζέψουν τα παιδιά τους»