Θλίψη στον δημοσιογραφικό κόσμο: Πέθανε η Μαρία Γαρουφαλή σε ηλικία 66 ετών, μια από τις πιο επιτυχημένες ρεπόρτερ της ΕΡΤ

Μαρία Γαρουφαλή: Έχασε τη ζωή της το Σάββατο και σήμερα συγγενείς και φίλοι την αποχαιρετουν ενώ οδηγείται στην τελευταία της κατοικία.

Το τελευταιο αντίο

“Η Μαρία Γαρουφαλή γεννήθηκε το 1957 στην Αθήνα και ήταν κόρη του διακεκριμένου δημοσιογράφου Τόλη Γαρουφαλή. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες και κοινωνιολογία στο Πανεπιστήμιο της Μινεσότα. Τη δημοσιογραφική της σταδιοδρομία ξεκίνησε το 1975 στην “Ελευθεροτυπία”. Στη συνέχεια ήταν συνεργάτης στην ΕΡΤ1 και ρεπόρτερ και παρουσιάστρια στην ΕΡΤ 2 έως το 1980. Το 1981 ξεκίνησε η συνεργασία της με το “Έθνος” ενώ για πολλά χρόνια εργάστηκε στο Υπουργείο Τύπου καλύπτοντας θέματα οικολογίας. Εργάστηκε ακόμη στα περιοδικά “Ταχυδρόμος”, “Ένα”, “Εικόνες”, ενώ υπήρξε ανταποκρίτρια του “NBC” και του “Associated Press”. Τιμήθηκε με το Βραβείο Μπότση ενώ έλαβε δύο δημοσιογραφικές υποτροφίες για την Αμερική και την Ευρώπη. Πέρα από τη δημοσιογραφία, η Μαρία Γαρουφαλή εξέδωσε δύο ποιητικές συλλογές, μυθιστορήματα και είχε πραγματοποιήσει ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής” αναφέρει η Ένωση Συντακτών.

Η κηδεία

“Η Μαρία Γαρουφαλή υπήρξε μία ευγενής και καλλιεργημένη συνάδελφος, η οποία διακρίθηκε στον επαγγελματικό στίβο ενώ παράλληλα παρουσίασε πνευματικό έργο που διακρινόταν για την ευαισθησία του. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποχαιρετά την καλή συνάδελφο και συλλυπείται θερμά τους οικείους της.

Η κηδεία της Μαρίας Γαρουφαλή θα γίνει σήμερα, Τρίτη, 13 Ιουνίου 2023 στις 11:30 π.μ. από τον Ιερό Ναό Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης στο Κοιμητήριο Ζωγράφου. Παράκληση της οικογένειας της εκλιπούσης είναι, αντί στεφάνων, να κατατεθούν χρήματα στη μνήμη της στο “Χαμόγελο του Παιδιού”” καταλήγει η ανακοίνωση για τον θάνατο της Μαρίας Γαρουφαλή.

Related posts

Πανελλήνια θλίψη: “Έφυγε” ο γηραιότερος φοιτητής στην Ελλάδα!

Κώστας Ηλιάκης: 18 χρόνια μετά από τον θάνατο του Έλληνα σμηναγού από τουρκικό F-16

Σαν σήμερα 19 Μαΐου: Η Γενοκτονία των Ποντίων στη σκληρότερη φάση της