Θλίψη στα Χανιά: Πέθανε ο Μανώλης Μαυράκης – Ήταν γνωστό μοντέλο στην Αμερική την δεκαετία των ’90s

Θλίψη σκόρπισε στην κοινωνία των Χανίων η είδηση του θανάτου του αγαπητού Μανώλη Μαυράκη.

Ο Μανώλης βρέθηκε νεκρός από φίλους του το πρωί της Κυριακής στο σπίτι του στη Χαλέπα. Το τελευταίο χρονικό διάστημα αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Πολυσχιδής προσωπικότητα ο Μανώλης Μαυράκης ήταν για χρόνια στην Αμερική, όπου έκανε καριέρα σαν μοντέλο.

Ο Χανιώτης που έγινε μοντέλο

Ένα ντοκιμαντέρ μικρού μήκους με «στιγμές» από την ζωή του Χανιώτη Μανώλη Μαυράκη έκανε πρεμιέρα το βράδυ της Δευτέρας, μέσα από το κανάλι της ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ στο YouTube

Συγκεκριμένα, το ντοκιμαντέρ σε σκηνοθεσία Γιάννη Κρομμυδάκη και οργάνωση παραγωγής Αρχόντισσας Κοκοτσάκη, αναφέρεται στην πολύ ενδιαφέρουσα ζωή του Μανώλη Μαυράκη.

«Ο Μανώλης έχει ζήσει δεκαπέντε ζωές σε μία. Είναι 73 ετών και ποδηλάτης. Ζει παρέα με 16-17 γάτες, 1 σκύλο και έναν κοτσιφό. Έχει υπάρξει φωτομοντέλο στην Νέα Υόρκη δουλεύοντας με τους πιο γνωστούς φωτογράφους της εποχής, όπως τον Ken Haak, Richard Avedon, Κenn Dunkan και έχει σπουδάσει υποκριτική στην σχολή της Stella Adler. Έχει διευθύνει (1986-1990) το περιβόητο SURF CLUB»

Όπως λέει και ο ίδιος, έχει περάσει πολλές φορές από το φως στο σκοτάδι και από το σκοτάδι στο φως. Σκοπός του ντοκιμαντέρ δεν είναι να φανερώσει την -από κάποιους- πολυπόθητη ζωή του Μανώλη στο εξωτερικό ή την φυσική του κατάσταση στην ηλικία τούτη ή το μπέρδεμα με την υγεία του που ακόμα και έτσι συνεχίζει συνειδητοποιημένος να ζει την κάθε στιγμή με χαρά και σεβασμό…

Σκοπός του ντοκιμαντέρ είναι η φωνή ενός ανθρώπου. Ενός ανθρώπου που ναι μεν δεν έζησε στα κοινωνικά πρότυπα και πλαίσια της εκάστοτε κοινωνίας, αλλά τίποτα δεν τον διαφοροποιεί από οποιονδήποτε άλλον που δεν έσπασε ή έσπασε τα ανθρώπινα “κουτάκια». Είναι μία άλλη ζωή. Είναι η νομαδική μοναχική ζωή με τη πλήρη επίγνωση της μοναχικής ζωής και με πλήρη επίγνωση ότι είναι η άλλη πλευρά του ίδιου νομίσματος που λέγεται ζωή!

Related posts

Φως εκ του ανεσπέρου φωτός! Ολοκληρώθηκε η τελετή αφής στο ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα

Ρίγη συγκίνησης: Ο Επιτάφιος του Αγίου Νικολάου στην Τήνο μέσα στη θάλασσα για εκείνους που χάθηκαν σε αυτήν

Δείτε ζωντανά την τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα