Τετράποδοι ήρωες: Αυτά είναι τα δύο σκυλιά που έσωσαν 6χρονο κοριτσάκι κάτω από τα ερείπια

Ένα 6χρονο κοριτσάκι σώθηκε κάτω από τα ερείπια που προκάλεσε ο μεγάλος σεισμός στην Τουρκία από τα δύο αξιαγάπητα σκυλάκια.

Η ιστορία που συγκίνησε τους πάντες

Η ιστορία της έκανε το γύρο του διαδικτύου και συγκίνησε όχι μόνο για τη διάσωσή της αλλά και για το ποιοι συνέβαλαν σε αυτή καθώς πρόκειται για δύο υπέροχα σκυλιά- διασώστες, ράτσας λαμπραντόρ, που έφτασαν στην Τουρκία από την Ινδία.
Ο Romeo και η Julie, μέλη της ομάδας σκύλων για την Εθνική Δύναμη Αντιμετώπισης Καταστροφών (NDRF), των οποίων η βοήθεια ήταν ζωτικής σημασίας για την εύρεση της 6χρονης κάτω από τόνους συντριμμιών, εργάστηκαν πολύ για αυτό.
H 6χρονη μπορεί να μην είχε σωθεί αν δεν υπήρχε η βοήθειά τους. Ο Gurminder Singh, ο διοικητής του τμήματος, και ο χειριστής του Romeo και της Julie, έδωσαν συνέντευξη στο India Today λέγοντας ότι η Julie ήταν αυτή που εντόπισε πρώτη τη μικρή και ενημέρωσε με γαβγίσματα τον χειριστή της Constable Kundan. Το γάβγισμά της ήταν σημάδι ότι υπάρχει άνθρωπος στα συντρίμμια.
Τότε κλήθηκε και ο Romeo, ο οποίος επιβεβαίωσε την ύπαρξη του ζωντανού κοριτσιού που ήταν θαμμένο κάτω από τα συντρίμμια.
Δυστυχώς πολλά παιδιά έχουν μείνει ορφανά μετά το σεισμό, ωστόσο ο ακριβής αριθμός τους παραμένει ακόμη άγνωστος.
Σύμφωνα με το υπουργείο Οικογένειας και Κοινωνικών Υπηρεσιών της Τουρκίας την Παρασκευή, οι οικογένειες των 263 παιδιών που ανασύρθηκαν από τα ερείπια στην Τουρκία αγνοούνται.

Μεταξύ των 263 παιδιών, 162 συνεχίζουν να νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, ενώ 101 παιδιά μεταφέρθηκαν στις αρμόδιες μονάδες του υπουργείου και τέθηκαν υπό ιδρυματική φροντίδα μετά τη θεραπεία τους.
«Είναι σαφές πως πολλά παιδιά έχουν χάσει τους γονείς τους σε αυτόν τον καταστροφικό σεισμό», δήλωσε ο Τζο Ίνγκλις, ειδικός της UNICEF σε θέματα έκτακτης ανάγκης. Ο ίδιος επισήμανε πως πρέπει οπωσδήποτε να εντοπιστούν και να καταγραφούν τα ασυνόδευτα παιδιά που, είτε έχουν χωριστεί από την οικογένειά τους είτε έχουν μείνει ορφανά, ώστε να λάβουν και την κατάλληλη φροντίδα.

Δείτε φωτογραφίες τους

Related posts

Φως εκ του ανεσπέρου φωτός! Ολοκληρώθηκε η τελετή αφής στο ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα

Ρίγη συγκίνησης: Ο Επιτάφιος του Αγίου Νικολάου στην Τήνο μέσα στη θάλασσα για εκείνους που χάθηκαν σε αυτήν

Δείτε ζωντανά την τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα