Τέμπη: Ποινική δίωξη σε τρία στελέχη του ΟΣΕ για τη μετάταξη του σταθμάρχη

Τέμπη: Η υπόθεση ερευνάται με το τραγικό δυστύχημα να έχει στοιχειώσει τη χώρα μας  όλους αυτούς τους μήνες και το κουβάρι να ξετυλίγεται.

Τέμπη: Ποινική δίωξη σε τρία στελέχη του ΟΣΕ

Εξελίξεις στην υπόθεση του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη, καθώς ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας, προχώρησε σε διώξεις κατά τριών στελεχών του ΟΣΕ. Συγκεκριμένα, ασκήθηκε ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος, μετά το τέλος των καταθέσεων των τριών προσώπων όπως αναφέρει η ιστοσελίδα larissanet.

Οι διώξεις ασκήθηκαν στον πρώην Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΕ αλλά και σε δύο μέλη της Επιτροπής Αξιολόγησης του ΟΣΕ. Οι τρεις κατηγορούνται για τη μετάταξη του 59χρονου σταθμάρχη, ο οποίος είχε βάρδια το μοιραίο βράδυ, ενώ δεν πληρούσε το όριο ηλικίας.

Τέμπη: Τι είπε ο πρώην πρόεδρος του ΟΣΕ

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο πρώην Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος ισχυρίστηκε ότι ενήργησε νόμιμα, καθώς όπως είπε, απλώς επικύρωσε την εισήγηση της Επιτροπής Αξιολόγησης του ΟΣΕ για την μετάταξη του 59χρονου Σταθμάρχη.

Αύριο Τρίτη 30 Μαΐου, αναμένεται η άφιξη των Ιταλών εμπειρογνωμόνων, τους οποίους έχει καλέσει ο Εφέτης Ανακριτής προκειμένου να εξετάσουν το καταγραφικό της επιβατικής αμαξοστοιχίας που ενεπλάκη στο δυστύχημα. Τα δεδομένα από το καταγραφικό, θα περιληφθούν στο πόρισμα των ανακριτικών αρχών, το οποίο θα αποτελέσει στοιχείο της δικογραφίας.

Related posts

Πανελλήνια θλίψη: “Έφυγε” ο γηραιότερος φοιτητής στην Ελλάδα!

Κώστας Ηλιάκης: 18 χρόνια μετά από τον θάνατο του Έλληνα σμηναγού από τουρκικό F-16

Σαν σήμερα 19 Μαΐου: Η Γενοκτονία των Ποντίων στη σκληρότερη φάση της