Τεχνικό πρόβλημα ή λάθος; Αεροπλάνο έπιασε φωτιά στον αέρα – Λίγο μετά την απογείωση

Φωτιά ξέσπασε σε αεροπλάνο της Southwest Airlines λίγο μετά την απογείωσή του προκαλώντας τρόμο στους επιβάτες.

Τεχνικό πρόβλημα ή βλάβη;

Το αεροπλάνο απογειώθηκε από το Χιούστον με προορισμό το Κανκούν στο Μεξικό το βράδυ της Τρίτης, ωστόσο σχεδόν μισή ώρα μετά ξέσπασε φωτιά λόγω «τεχνικού προβλήματος», σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας.

Η αεροπορική εταιρεία δήλωσε επίσης πως «το αεροπλάνο προσγειώθηκε με ασφάλεια και τέθηκε εκτός λειτουργίας για επανεξέταση». Όσο για τους επιβάτες, αυτοί συνέχισαν με άλλο αεροπλάνο μέχρι τον προορισμό τους. Συμπλήρωσε επίσης πως «εκτιμούμε την υπομονή και την υποστήριξη των πελατών μας».

Το περιστατικό καταγράφηκε τόσο από κάμερες επιβατών όσο όμως και από πολίτες στο έδαφος. Στο βίντεο φαίνονται οι φλόγες που έβγαιναν από τον δεξιό κινητήρα της πτήσης 307.

Ο μηχανολόγος μηχανικός, Άντριου Σαντίνο, είδε το περιστατικό με τη φωτιά στο αεροπλάνο από το έδαφος. «Παρατήρησα μεγάλα μαύρα σύννεφα καπνού να βγαίνουν από τον δεξιό κινητήρα και στη συνέχεια έβγαιναν φωτιές και το αεροπλάνο μετακινούνταν μπρος-πίσω, από πλευρά σε πλευρά, αρκετά έντονα». Συμπλήρωσε πως «σκεφτόμουν ότι το αεροπλάνο μπορεί να συντριβεί. Αν αυτός ο κινητήρας εκραγεί εντελώς και στείλει θραύσματα παντού, το αεροπλάνο θα εκραγεί και θα χτυπήσει στο έδαφος».
Παρά τα όσα εμφανίστηκαν στο βίντεο, το αεροπλάνο μάλλον δεν αντιμετώπισε ποτέ σοβαρό πρόβλημα, δήλωσε η Κάθλιν Μπανγκς, πρώην πιλότος εμπορικών αερογραμμών και εκπρόσωπος της FlightAware, μιας εταιρείας που παρέχει υπηρεσίες παρακολούθησης πτήσεων. «Έχω πετάξει, ως πιλότος, αυτή τη διαδρομή μεταξύ Χιούστον και Κανκούν πολλές φορές», δήλωσε η ίδια και συμπλήρωσε πως το αεροσκάφος μπορεί να λειτουργήσει με ασφάλεια με έναν κινητήρα και θα μπορούσε να φτάσει στο Κανκούν.

Η πτήση 307 φέρεται να ήταν στον αέρα συνολικά μόνο για 27 λεπτά, σύμφωνα με τα στοιχεία της Flight Aware, προτού οι επιβάτες της επιστρέψουν με ασφάλεια στο έδαφος.

Δείτε το βίντεο

Related posts

Απόφαση σταθμός για τη χώρα μας: Διαγραφή 18.504 ευρώ από δανειολήπτη – Πώς τα κατάφερε

Κίνηση ματ από Σκλαβενίτη: Ιδού τι αγόρασε και τρέμουν οι ανταγωνιστές του

Τρένο παρέσυρε λεωφορείο – Φρικτός θάνατος για 37χρονη γυναίκα στη Βραζιλία