Τα στατιστικά μίλησαν: Έρχεται σαρωτική νίκη της Νέας Δημοκρατίας – Τα οκτώ κόμματα που μπαίνουν στην Βουλή

Σύμφωνα με το τελικό αποτέλεσμα του Exit Poll που προβλήθηκε από τους τηλεοπτικούς σταθμούς, δείχνει ξεκάθαρα την σαρωτική νίκης της Νέας Δημοκρατίας, καθώς η διαφορά αυξήθηκε στις 14 μονάδες μετά και την τελική ενσωμάτωση.

Η εκτίμηση των κομμάτων

Η εκτίμηση, λοιπόν, των εταιριών δημοσκοπήσεων αναφέρει ότι η Νέα Δημοκρατία θα κυμανθεί στο 37,5% – 41,5% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ περιορίζεται στο 23,5% – 27,5%.

Την ίδια ώρα το ΠΑΣΟΚ δείχνει ότι κλειδώνει το διψήφιο ποσοστό καθώς κυμαίνεται στο 11,5% – 12,5% ενώ αυξάνει τις δυνάμεις του και το ΚΚΕ με 6,5% – 7,5%. Η Ελληνική Λύση παραμένει κοινοβουλευτική με 4,3% – 5,3%, ενώ το ΜέΡΑ 25 είναι στο 2,5% – 3,5%. Την είσοδό της στη Βουλή διεκδικεί η Πλεύση Ελευθερίας με ίδιο εύρος ποσοστού (2,5% – 3,5%) ενώ υπάρχει και η έκπληξη που αφορά το κόμμα «Νίκη», το οποίο επίσης κυμαίνεται στο 2,5% – 3,5%.

Με βάση την εκτίμηση του τελικού Exit Poll, φαίνεται ότι η μικρότερη διαφορά που μπορεί να υπάρξει ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ είναι οι 10 μονάδες, ενώ η μεγαλύτερη είναι οι 14 μονάδες.

Δείτε το video

Related posts

Μήτροπολίτης Πατρών: Πόλεμος κατά πατρίδας και Ορθοδοξίας, αντισταθείτε

Λαγούμια τέλος για τον παλαιοχριστιανό Μανώλη – Ψάχνει άμεσα σπίτι και δουλειά

Προσοχή τις επόμενες ώρες – Πότε έρχεται και νέα επιδείνωση μέσα στην εβδομάδα