Τα μερομήνια μίλησαν: «Πανελλαδικός χιονιάς και πρωτοφανές ψύχος από…» – Η μέρα που φοβούνται οι μετεωρολόγοι

Πολλοί εμπιστεύονται τα Μερομήνια για να προβλέψουν τον καιρό των επόμενων μηνών, αλλά πολλοί επιστήμονες, ειδικά οι μετεωρολόγοι, τα αμφισβητούν. Υποσημειώνουν ότι δεν είναι σε θέση να προβλέψουν με ασφάλεια τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν.

Η μέθοδος πάντως είναι απλή. Όσοι γνωρίζουν, παρατηρούν τον καιρό του Αυγούστου για 12 ημέρες, εκ των οποίων κάθε μία αντιπροσωπεύει τον καιρό των επόμενων μηνών. Δηλαδή, η πρώτη ημέρα δείχνει τι καιρό θα κάνει τον ερχόμενο Αύγουστο, η δεύτερη αφορά τον καιρό του Σεπτεμβρίου, η τρίτη του Οκτωβρίου, κ.ο.κ.

«Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά θα έχουμε δυσκολίες του καιρού καθημερινά, ενώ η θέρμανση θα δουλέψει για τα καλά. Γενικά, ο Δεκέμβριος θα είναι δύσκολος μήνας, καθώς θα υπάρχουν χαμηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα. Γίνεται μάλιστα λόγος για πολικό ψύχος και πολλά χιόνια σε μεγάλο μέρος της χώρας, ακόμα και σε πολύ χαμηλά υψόμετρα», είχε αναφέρει.

Η πρόβλεψή του για τον Ιανουάριο 2024

Με πολικό ψύχος μπαίνει η νέα χρονιά που συνεχίζεται μέχρι και μετά τα Φώτα. Δυσκολίες παρουσιάζει ο καιρός καθημερινά, σχεδόν ως τις 8 με 10 Ιανουαρίου 2024.

Μετά αρχίζει μία ολιγοήμερη ανομβρία αλλά με πολύ κρύο, βροχοπτώσεις σε όλη την Ελλάδα και πλημμύρες σε κεντρική και βόρεια Ελλάδα.

Οι αυξομειώσεις της θερμοκρασίας θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του Ιανουαρίου, με ψύχος να εμφανίζεται το τρίτο δεκαήμερο. Θα έχει βροχές- αέρα-κρύο και αρκετά χιόνια στο τέλος του μήνα.

Σύμφωνα με τον Νίκο Βογιατζή, τα μερομήνια 2023 – 2024, προβλέπουν ότι την περίοδο των γιορτών (21-31/12) ο καιρός θα είναι ήπιος, με αέρα.

Για τον Ιανουάριο του 2024 προβλέπει:
Κανένα σύννεφο 1 έως 10. 11 έως 20 ήπιος καιρός με αέρα, ίσως βροχές και κρύο. 21 έως 31 ίσως βροχές και αέρας.

Συναγερμός από τα Μερομήνια

Τέλος, σύμφωνα με τον Λαρισαίο αναλυτή καιρού Θεοφάνη Χατζηγρίβα, το τελευταίο δεκαήμερο του χρόνου προβλέπεται ήπιος σταδιακά και μαλακός καιρός, αλλά με βροχές σε όλη τη χώρα.

Ιανουάριος: Αρχή του χρόνου με χαμηλές θερμοκρασίες και πιθανές χιονοπτώσεις σε πεδινά της βόρειας χώρας. Στα μισά του μήνα πιθανότητα πρωτοφανούς ψύχους για την εποχή και πιθανός πανελλαδικός χιονιάς σταδιακά.

Related posts

Ήθελε να προειδοποιήσει αλλά δεν πρόλαβε: Ανατριχιάζει η ανάρτηση της 36χρονης λίγες ώρες πριν το φονικό στην Αμφιλοχία

Θρήνος στην Αλεξανδρούπολη: 15χρονη νεκρή σε τροχαίο – Παλεύει για τη ζωή της μια 16χρονη

Κόλαση φωτιάς στη Στιμάγκα Κορινθίας: Στη μάχη με τις φλόγες 140 πυροσβέστες και εναέρια μέσα – «Δεν έχουμε νερό»