Τα Μερομήνια μίλησαν: Έρχεται πολικό ψύχος στην Ελλάδα-Σε ποιες περιοχές θα χιονίσει

Οι πρώτες προβλέψεις για το υπόλοιπο του 2022 και τους πρώτους μήνες του 2023 είναι εδώ και τα Μερομήνια “μίλησαν”. Οι προβλέψεις δείχνουν έναν δύσκολο χειμώνα με χιόνια και βροχή που ξεκινά από το τέλος του επόμενου μήνα. Το τέλος του 2022 θα μας βρει με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα και όχι μόνο στις περιοχές με υψηλό υψόμετρο.

Τα Μερομήνια για το υπόλοιπο του 2022 και τις αρχές του 2023

Σύμφωνα με τον Θεοφάνη Χατζηγρίβα, ο οποίος αναλύει τα Μερομήνια, από τον Σεπτέμβριο θα έχουμε έναν ιδιαίτερα βροχερό μήνα, με τα φαινόμενα μάλιστα να είναι έντονα το τρίτο δεκαήμερο.  Βροχερός θα είναι και ο Οκτώβριος, ειδικά από το 2ο μισό του και έπειτα ενώ θα υπάρχει σημαντική απόκλιση στις θερμοκρασίες στα βόρεια και στα νότια της χώρας. Ο Νοέμβριος θα είναι αρκετά ήπιος από πλευράς θερμοκρασιών, κάτι που θα αλλάξει στο τέλος του μήνα.

Ο Δεκέμβριος θα είναι δύσκολος μήνας, καθώς θα υπάρχουν χαμηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα ενώ γίνεται λόγος για πολικό ψύχος και πολλά χιόνια σε μεγάλο μέρος της χώρας, ακόμα και σε πολύ χαμηλά υψόμετρα. Τα σκαμπανεβάσματα θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του Ιανουαρίου, με ψύχος να εμφανίζεται το τρίτο δεκαήμερο. Ο Φλεβάρης θα «μυρίσει» άνοιξη αλλά με πολλές βροχές.

Related posts

Καιρική «σταύρωση» στο δρόμο για το Πάσχα από τον Τάσο Αρνιακό: «Το δάκρυ του ουρανού περιμένει να μας συνοδεύσει»

Η Αθήνα παρέδωσε την Ολυμπιακή Φλόγα: Η μαγική ερμηνεία της Νάνα Μούσχουρη, οι τσολιάδες & η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη

«Λευκή αντάρα» από τον Τάσο Αρνιακό: «Φεύγει η σκόνη, το χιόνι κοντοζυγώνει…»