Συναγερμός για την κακοκαιρία: Σε ποιες περιοχές θα «χτυπήσει» τις επόμενες ώρες – Πότε φτάνει στην Αττική

Η νέα κακοκαιρία που θα πλήξει τη χώρα, έχει ξεκινήσει από τα βορειοδυτικά και από το απόγευμα και κυρίως το βράδυ, σήμερα, Κυριακή αναμένεται να χτυπήσει την Αττική, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Πότε έρχεται η κακοκαιρία εξπρές

Όπως αναφέρει η ΕΜΥ, κατά τόπους έντονα φαινόμενα θα σημειωθούν, από τις απογευματινές ώρες, στο νότιο Ιόνιο, στη δυτική Στερεά, στην ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη, ενώ από τις βραδινές ώρες, στη δυτική και πιθανώς στη νότια Πελοπόννησο, θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες.

Οι βροχές στα βορειοδυτικά της χώρας έχουν αρχίσει ήδη και θα συνεχιστούν έως αργά το βράδυ, οι καταιγίδες αυτές θα συνεχιστούν προς τα δυτικά της χώρας, ενώ μέχρι αύριο τα φαινόμενα θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη χώρα.

Σήμερα από τα μεσάνυχτα και μετά, θα υπάρξουν καταιγίδες και από αύριο τα φαινόμενα θα επεκταθούν προς τα νησιά του Αιγαίου.

Όπως υπογράμμισε ο μετεωρολόγος του MEGA, Γιάννης Καλλιάνος, ο υδράργυρος δεν θα ξεπερνά τους 18-19 βαθμούς Κελσίου.

Μέχρι τη νύχτα της Δευτέρας η κακοκαιρία

Από την πλευρά του, με νεότερη ανάρτησή του, ο Θοδωρής Κολυδάς επισημαίνει για την κακοκαιρία ότι “δεν αλλάζει σημαντικά το σκηνικό του καιρού όπου σύμφωνα με τα πρόσφατα δεδομένα της ΕΜΥ εξακολουθεί να βρίσκεται σε ισχύ το δελτίο επιδείνωσης του καιρού με ισχυρές βροχές και καταιγίδες μέχρι και τη νύχτα της Δευτέρας.

Για την Κυριακή χρειάζεται συνολικά προσοχή σε όλη σχεδόν τη Δυτική Ελλάδα και θα επηρεαστεί το Ιόνιο η Ήπειρος η δυτική Στερεά. Σταδιακά έντονες βροχές θα έχουμε σε ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και από τις βραδινές ώρες στη δυτική και πιθανώς στη νότια Πελοπόννησο.

Με τη διέλευση του μετώπου θα ενισχυθούν περαιτέρω οι άνεμοι οι οποίοι ήδη από το απόγευμα της Κυριακής φτάνουν στο Κεντρικό και ΒΑ Αιγαίο τα 8 με 9 μποφόρ”.

Αναλυτικότερα ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο και βαθμιαία και στο νότιο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη δυτική και πιθανώς τη νότια Πελοπόννησο. Στα πελάγη θα πνέουν θυελλώδεις άνεμοι νοτίων διευθύνσεων έντασης 7 με 8 και στο Αιγαίο τοπικά έως 9 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση στο Ιόνιο.

Σε όλη τη χώρα προβλέπονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια, που βαθμιαία θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη χώρα και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο, από τις απογευματινές ώρες στο νότιο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και από τις βραδινές ώρες στη δυτική και πιθανώς τη νότια Πελοπόννησο. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της βόρειας και κεντρικής χώρας.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα δυτικά και νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7, στα πελάγη 7 με 8 και στο Αιγαίο τοπικά έως 9 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση στα δυτικά. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 15 με 17 και στις υπόλοιπες περιοχές τους 18 με 20 βαθμούς Κελσίου.

Related posts

Συγκίνηση στο Ναύπλιο: 25χρονος Βορειοηπειρώτης βαφτίστηκε Χριστιανός Ορθόδοξος με 13 νονούς

Δε δίνει καμία ανάσα ο Γιάννης Καλλιάνος: «Για ένα 24ωρο μόνο θα βελτιωθεί η κατάσταση και από βδομάδα τα φαινόμενα…»

Φως εκ του ανεσπέρου φωτός! Ολοκληρώθηκε η τελετή αφής στο ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα