«Συγγνώμη, τι έχει βρεθεί;»: Συνιδιοκτήτης του Υποβρυχίου Titan ρωτά σοκαρισμένος

Η είδηση πως έχουν βρεθεί συντρίμμια του υποβρυχίου Titan στον βυθό του Ατλαντικού ωκεανού από συνεργεία διάσωσης συγκλόνισε τον πλανήτη ενώ την ίδια στιγμή ο συνιδρυτής της OceanGate, Guillermo Sohnlein, άκουσε τα νέα σοκαρισμένος.

Την ώρα που μάθαινε την είδηση ότι εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του υποβρυχίου «Titan», ο Sohlein μιλούσε σε δημοσιογράφο του BBC.

Τα SMS με τον CEO της OceanGate

«Συγγνώμη, τι έχει βρεθεί;» λέει ο Sohnlein, εμφανώς σοκαρισμένος, δεδομένου ότι πιθανώς συνειδητοποίησε ότι η είδηση αυτή σήμαινε ότι είχε σημειωθεί έκρηξη στο σκάφος.

«Δεν μπορώ να είμαι σίγουρος γιατί το ακούω για πρώτη φορά, αλλά ξέρω ότι το πρωτόκολλο για τις χαμένες επικοινωνίες επιτάσσει ο κυβερνήτης να βγάλει το υποβρύχιο στην επιφάνεια. Αυτό πίστευα ότι θα κάνει και ο Στόκτον» λέει ο Sohnlein σε βίντεο που μεταδίδει η DailyMail.

«Σε αυτήν την περίπτωση γίνεται πολύ δύσκολο να βρεθεί το υποβρύχιο, επειδή το πλοίο επιφανείας δεν θα ήξερε ότι ανεβαίνει και δεν θα ήξερε πού να ψάξει. Ο μεγαλύτερος φόβος μου μέσα από όλο αυτό το θέμα, παρακολουθώντας τις επιχειρήσεις έρευνας να εξελίσσονται είναι ότι αιωρούνται στην επιφάνεια και είναι πολύ δύσκολο να βρεθούν» προσθέτει ο συνιδρυτής της OceanGate.

Υποβρύχιο «Titan»: Σε χιλιοστά δευτερολέπτου ο θάνατος των 5

Από την πρώτη στιγμή φαίνεται πως γνώριζαν οι αμερικανικές Αρχές ότι η πιθανότερη αιτία της εξαφάνισης του υποβρυχίου «Titan» ήταν μια έκρηξη, η συνθλιβή του από την πίεση. Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ εντόπισε έναν ήχο που ταίριαζε με αποσυμπίεση, λίγες ώρες αφότου ο «Τιτάνας» ξεκίνησε την κατάδυσή του την Κυριακή.

«Τώρα φαίνεται πως είναι ξεκάθαρο ότι υπήρχαν αναφορές ενός θορύβου που κατεγράφη την Κυριακή. Αυτό μάλιστα φαίνεται να συνέβη την ημέρα της κατάδυσης». Ο θάνατος των 5 επιβατών του μοιραίου βαθυσκάφους ήταν ακαριαίος. «Ήταν μια ακαριαία καταστροφή και ένας ακαριαίος θάνατος για όλους όσοι βρίσκονταν μέσα σε αυτό. Πιθανότατα δεν κατάλαβαν καν ότι βρίσκονται σε κίνδυνο και μετά χάθηκαν».

Related posts

Συγκίνηση στο Ναύπλιο: 25χρονος Βορειοηπειρώτης βαφτίστηκε Χριστιανός Ορθόδοξος με 13 νονούς

Δε δίνει καμία ανάσα ο Γιάννης Καλλιάνος: «Για ένα 24ωρο μόνο θα βελτιωθεί η κατάσταση και από βδομάδα τα φαινόμενα…»

Φως εκ του ανεσπέρου φωτός! Ολοκληρώθηκε η τελετή αφής στο ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα