Στη σωστή πλευρά της ιστορίας: Περαστικοί αγκαλιάζουν τον πατέρα του Βασίλη Μάγγου στην επέτειο του Πολυτεχνείου

Γιάννης Μάγγος: Ο πατέρας του Βασίλη Μάγγου προσπαθεί μέχρι σήμερα να βρει το δίκιο του για το γιο του και η ακεραιότητα του χαρακτήρα του είναι πραγματικά αξιοθαύμαστη. Στο χώρο της επετείου του Πολυτεχνείου βρέθηκε ο ίδιος και πολλοί ήταν οι περαστικοί που έσπευσαν να του σφίξουν το χέρι.

Γιάννης Μάγγος: Στην επέτειο του Πολυτεχνείου

Φάρος αλληλεγγύης στο πηχτό σκοτάδι, πολίτες που δεν τον γνωρίζουν κι όμως νιώθουν την ανάγκη να του εκφράσουν την συμπαράστασή τους στον δύσκολο αγώνα του για δικαίωση.  Το αόρατο κοινό νήμα που συνδέει τους διαχρονικούς αγώνες του λαού ενάντια στην κρατική καταστολή απέδειξε σήμερα ο πατέρας του Βασίλη Μάγγου, με την παρουσία του στον ιστορικό χώρο του Πολυτεχνείου, όπου άφησε μερικά λουλούδια για να αποτίσει φόρο τιμής σε όσους θυσιάστηκαν.Φάρος ανθρωπιάς και αλληλεγγύης στο πηχτό σκοτάδι, πολίτες που δεν τον γνωρίζουν κι όμως νιώθουν την ανάγκη να του εκφράσουν την συμπαράστασή τους στον δύσκολο αγώνα του για δικαίωση, δίνοντάς του δύναμη.Ενδεικτικά, τα καρέ που κατέγραψε ο δημοσιογράφος Χρήστος Αβραμίδης, που δείχνουν μία νεαρή κοπέλα κι έναν διανομέα να μιλούν στον Γιάννη Μάγγο και να τον αγκαλιάζουν.Γιατί αυτόν τον αγώνα θα τον δώσουμε όλοι μαζί.

«Πολύ όμορφες στιγμές που δίνουν δύναμη σε έναν άνθρωπο που αγωνίζεται να βρει το δίκιο του για τον θάνατο του γιού του.
Άνθρωποι τον συναντούσαν τον Γιάννη Μάγγο στον δρόμο μακριά απ’τη συγκέντρωση, φώναζαν “Γεια σου πατέρα” & “Παρών” και στη συνέχεια τον αγκάλιαζαν» έγραψε ο Χ. Αβραμίδης.

Γιάννης Μάγγος: Τα στιγμιότυπα

Related posts

Φως εκ του ανεσπέρου φωτός! Ολοκληρώθηκε η τελετή αφής στο ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα

Ρίγη συγκίνησης: Ο Επιτάφιος του Αγίου Νικολάου στην Τήνο μέσα στη θάλασσα για εκείνους που χάθηκαν σε αυτήν

Δείτε ζωντανά την τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα