Στα χέρια της ΕΛΑΣ: Αυτός είναι ο πασίγνωστος τράπερ από τη συμμορία που «ξάφριζε» ΑΤΜ – «Ξέπλενε» το χρήμα με video clip και τζόγο

Στη σύλληψη του τράπερ Don Leone προχώρησε η ΕΛΑΣ, καθώς αυτός είναι που συμμετείχε σε σπείρα που πραγματοποιούσε διαρρήξεις σε ΑΤΜ, όπως μεταδίδει σε ρεπορτάζ του το newsit.gr.

Στα χέρια της ΕΛΑΣ:

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αρχές κατάφεραν να εξαρθρώσουν τη σπείρα που είχε πραγματοποιήσει 10 διαρρήξεις σε ΑΤΜ με λεία 710.000 ευρώ.Εκτός από τον γνωστό τράπερ, άλλα δύο άτομα συμπλήρωναν την ομάδα της συμμορίας που διέπραττε διαρρήξεις σε ΑΤΜ.

Ο επαγγελματισμός και η παρατηρητικότητα των αρμόδιων αξιωματικών και υπαξιωματικών που χειρίστηκαν στην υπόθεση, οδήγησαν στην ταυτοποίηση των τριών μελών της οργάνωσης, ηλικίας 26, 27 και 28 ετών, οι οποίοι προέβαιναν σε κλοπές οχημάτων και μέσω αυτών μετέβαιναν σε επαρχιακές περιοχές της Ελλάδας, όπου, χρησιμοποιώντας τροχούς κοπής μετάλλων ή τοποθετώντας εκρηκτικές ύλες, παραβίαζαν Α.Τ.Μ. με σκοπό να αφαιρέσουν τα χρήματα που περιείχαν.

Από τις έως τώρα έρευνες έχουν εξιχνιασθεί 10 περιπτώσεις εκρήξεων Α.Τ.Μ. σε Εύβοια, Βοιωτία, Μεσσηνία, Ηλεία, Αχαΐα, Πρέβεζα και Αιτωλοακαρνανία, καθώς και 7 κλοπές οχημάτων. Τα τρία μέλη της σπείρας συνελήφθησαν στο Καματερό, ενώ είχε προηγηθεί διάρρηξη ΑΤΜ στην Ερμιόνη, όπου είχαν αφαιρέσει 198.515 χιλιάδες.

@don_leon95 Atm left the chat😂 #fy #fyp #foryou #viral #atm #donleon ♬ πρωτότυπος ήχος – Don Leon

Το ξέπλυμα με video clips

Τα οικονομικά οφέλη που αποκομίζει μια τέτοια οργάνωση από τις εγκληματικές της πράξεις, δεν θα είχαν καμία σημασία για αυτήν, αν δεν μπορούσαν να διοχετευτούν εκ νέου στην νόμιμη αγορά. Στο συνολικό εγκληματικό σχεδιασμό των οργανώσεων αυτών εμπίπτει και η οικονομική διαχείριση των εσόδων τους, επιδιώκοντας το «ξέπλυμα» όσο το δυνατόν μεγαλύτερου μέρους αυτών, και τελικά την εισροή τους στη νόμιμη αγορά, παραπλανώντας ως προς την εγκληματική προέλευση τους. Από την οικονομική έρευνα και ανάλυση που διενεργήθηκε, προκύπτει σαφώς ότι τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, επεδίωκαν και διέπρατταν συστηματικά νομιμοποίηση των εσόδων που αποκόμιζαν από το σύνολο των εγκληματικών τους πράξεων. Το τελευταίο χρονικό διάστημα δραστηριοποιούνταν ενεργά στη μουσική βιομηχανία και συγκεκριμένα στην μουσική «TRAP» δαπανώντας μεγάλα χρηματικά ποσά. Επιπρόσθετα για τον μικρότερο της παρέας των τριών ηλικίας 26 ετών , όπως διαπιστώθηκε επισκεπτόταν συχνά το καζίνο της Πάρνηθας όπου στοιχημάτιζε υπέρογκα χρηματικά ποσά.

Related posts

Συγκίνηση στο Ναύπλιο: 25χρονος Βορειοηπειρώτης βαφτίστηκε Χριστιανός Ορθόδοξος με 13 νονούς

Δε δίνει καμία ανάσα ο Γιάννης Καλλιάνος: «Για ένα 24ωρο μόνο θα βελτιωθεί η κατάσταση και από βδομάδα τα φαινόμενα…»

Φως εκ του ανεσπέρου φωτός! Ολοκληρώθηκε η τελετή αφής στο ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα