Στα άκρα οι γονείς της, με 980.000€: To τελειωτικό χτύπημα στους δολοφόνους της Ελένης Τοπαλούδη και τις οικογένειές τους

Όπως ανέφερε ρεπορτάζ του δημοσίου καναλιού, αγωγή αδικοπραξίας σε βάρος των δολοφόνων της Ελένης Τοπαλούδη, κατέθεσε σήμερα -ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου- ο δικηγόρος της οικογένειας, Ευάγγελος Γκιουγκής.

Στα άκρα οι γονείς της Ελένης

Με την αγωγή, που στρέφεται και εναντίον της οικογένειας των κατηγορουμένων για τη δολοφονία της φοιτήτριας, ζητείται χρηματική αποζημίωση ύψους 980.000 ευρώ.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου ο δικηγόρος, Ευάγγελος Γκιουγκής, ανέφερε ότι η αποζημίωση ζητείται για τη ψυχική οδύνη των συγγενών της φοιτήτριας.

Θυμίζουμε ότι οι δυο θύτες είχαν καταδικαστεί από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών τελεσίδικα σε ισόβια κάθειρξη και 15 έτη για τον ομαδικό βιασμό και την άγρια δολοφονία της νεαρής φοιτήτριας στη Ρόδο, με την εισαγγελέα της έδρας, Ελένη Κovτακτσή, να προτείνει στον Άρειο Πάγο να παραμείνουν καταδικασμένοι τόσο ο 26χρονος Ροδίτης όσο και ο 24χρονος Αλβανός.

Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο δεν τους αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό, με την κ. Κovτακτσή να προτείνει κατά την ακροαματική διαδικασία να απορροφηθούν οι λόγοι αναίρεσης που επικαλέστηκαν οι δολοφόνοι της Ελένης, οι οποίοι μεταξύ άλλων υποστήριξαν ότι κατά τη διάρκεια της δίκης τους στο Εφετείο παραβιάστηκε το τεκμήριο της αθωότητάς τους, καθώς δεν είχαν δίκαιη δίκη, αλλά και λόγω και της μεγάλης δημοσιότητας που είχε λάβει η υπόθεση. Επίσης, υποστήριξαν ότι δεν ελήφθησαν υπόψη από το δικαστήριο σοβαρά αποδεικτικά στοιχεία και τέλος ότι εσφαλμένα δεν τους αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά.

Σχετικά με την παροχή ελαφρυντικών η εισαγγελέας υποστήριξε ότι «το δικαστήριο απολύτως τεκμηριωμένα απέρριψε τους ισχυρισμούς περί παροχής ελαφρυντικών», ενώ όσον αφορά στην παροχή του ελαφρυντικού της μετεφηβικής ηλικίας, η ίδια εξήγησε ότι «δεν αποδείχθηκε ότι τέλεσαν την πράξη εξαιτίας της ανωριμότητας της ηλικίας τους και η απόφαση το τεκμηριώνει αυτό απολύτως».

Related posts

Νίκαια: Πεθερός σκότωσε τον γαμπρό του και μετά αυτοκτόνησε (βίντεο)

Αμηχανία Μαξίμου για το ψήφισμα με τις πάνω από 1 εκατ. υπογραφές- 300.000 σε μία μέρα

Φοιτητές ξανάγραψαν τα ονόματα των 57 νεκρών έξω από τη Βουλή και αποκατέστησαν την μνήμη των θυμάτων