Σκυλιά κατασπάραξαν 50χρονη: Η τραγική ειρωνεία και η αδιανόητη δήλωση για το αλυσοπρίονο που «τρόμαξε» τα ζώα

Δίωξη για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος του 37χρονου ιδιοκτήτη των τριών σκύλων που επιτέθηκαν μέχρι θανάτου στην 50χρονη Ελισάβετ στην αυλή του σπιτιού της, στη Νεοχωρούδα, έξω από τη Θεσσαλονίκη.
Ενώπιον του εισαγγελέα, ο 37χρονος κηδεμόνας των τριών τσοπανόσκυλων – που κατασπάραξαν την άτυχη γυναίκα – ισχυρίστηκε πως δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα γινόταν κάτι τέτοιο, ενώ τόνισε πως οι σκύλοι του ήταν εκπαιδευμένοι και δεν κυκλοφορούσαν ελεύθεροι, αλλά και πως έσκαψαν και βγήκαν από μία τρύπα.

Η πόρτα ήταν κλειστή. Τα σκυλιά είναι τσοπανόσκυλα πολύ φιλικά, εκπαιδευμένα επιβλέποντα και προστατευμένα. Δεν κυκλοφόρησαν ποτέ ελεύθερα και χωρίς εγώ να το αντιληφθώ άνοιξαν μια μικρή τρύπα στο πλάι σε αθέατο σημείο χαμηλά διαμέτρου 30 εκατοστών που το διαπίστωσε και η αστυνομία και διέφυγαν χωρίς να το αντιληφθώ. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο, φέρεται να ανέφερε ο 37χρονος.

Σε δηλώσεις του, ο δικηγόρος του ιδιοκτήτη των σκυλιών ανέφερε πως ο εντολέας του «είναι συντετριμμένος και εκφράζει τη βαθιά λύπη του για τον χαμό της Ελισάβετ, τα σκυλιά τα είχε στην αυλή του σπιτιού του η οποία είναι περιφραγμένη, έχει περίφραξη ύψους 2 μέτρων».

Σημειώνεται πως ο εισαγγελέας άλλαξε την κατηγορία για τον 37χρονο από ανθρωποκτονία από αμέλεια σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, ενώ την ίδια ώρα κάτοικοι του χωριού καταγγέλλουν πως τα τρία σκυλιά όχι μόνο δεν ήταν υπό την επίβλεψή του, αλλά σχεδόν καθημερινά δημιουργούσαν προβλήματα στα γύρω σπίτια.

«Εγώ τα κυνήγησα την προηγούμενη μέρα γιατί δεν με άφηναν να βγω από τη δική μου αυλή για να πάω στη δουλειά μου», ανέφερε γειτόνισσα.

«Τα σκυλιά δεν ήταν επιθετικά, ήταν απλώς σκυλιά τα οποία ήταν φύλακες του σπιτιού διότι στο Ωραιόκαστρο έχουν συχνές επιθέσεις από διαρρήκτες», απάντησε σχετικά ο δικηγόρος του ιδιοκτήτη των σκυλιών.

Μάλιστα έφτασε στο σημείο να ισχυρίστει πως «έφταιγαν» οι κηπουρικές εργασίες που ξεσήκωσαν τα ζώα:

Τα σκυλιά ήταν φιλικά και δεν είχαν πειράξει ποτέ κανένα. Πώς εξηγείται ότι ενώ είναι φιλικά να σπάσουν τον φράχτη και να εκδηλώσουν αυτή την επιθετική συμπεριφορά; Εκείνη την ημέρα – κι αυτό το λέω ως εξήγηση δεν επιρρίπτω ευθύνη σε κανέναν – εκτελούνταν κηπουρικές εργασίες με αλυσοπρίονο, πράγμα που ακουγόταν σε όλο το χωριό και τα σκυλιά ένιωσαν ότι απειλούνται.

Σοκάρει η ιατροδικαστική εξέταση

Δεκάδες δαγκωματιές σε όλο της το κορμί δέχθηκε – σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση – η άτυχη 50χρονη από τα τρία τσοπανόσκυλα που μπήκαν μέσα στον κήπο της.

Τα ευρήματα της ιατροδικαστικής είναι σοκαριστικά. Η γυναίκα είχε στο σώμα της πολλαπλά βίαια χτυπήματα, ενώ μόνο στο ένα της χέρι έφερε πάνω από δέκα δαγκωματιές.

Είναι χαρακτηριστικό ότι όπως επισημαίνουν αρμόδιες πηγές στο ThessToday.gr, σπανίως συναντούν τέτοια εικόνα σε θύμα επίθεσης από ζώα, με τα τραύματα σε ορισμένες περιπτώσεις να ξεπερνούν και τα τρία εκατοστά.

Το χρονικό της επίθεσης

Η 50χρονη το μεσημέρι της Κυριακής φρόντιζε τα φυτά της. Έκοβε κλαδιά όταν οι τρεις σκύλοι του γείτονά της μπήκαν από την κεντρική εξώπορτα της αυλής της και άρχισαν να την κατασπαράζουν.

Μιλώντας στο Mega, ο πρώην σύζυγος της άτυχης 50χρονης ξέσπασε. Σημειώνεται πως πρόκειται για έναν από τους πρώτους που έμαθαν για το τραγικό γεγονός: «Ήρθα την είδα νεκρή, μπήκαν σκυλιά μέσα και την κατασπάραξαν, την σκότωσαν, επί τόπου, ούτε νοσοκομείο πήγε, δεν πρόλαβε τίποτα».

Η γυναίκα προσπαθούσε να ξεφύγει από τα σαγόνια τους αλλά ήταν μάταιος κόπος. Γείτονες άκουσαν την φασαρία και ένας κυνηγός βγήκε με καραμπίνα για να τρομάξει τα ζώα.

«Ο κύριος δίπλα είναι κυνηγός, βγήκε με καραμπίνες να τα απομακρύνει από πάνω της και ο σύζυγός μου ήταν αυτός που προσπάθησε να τη βοηθήσει με πρώτες βοήθειες, πήρε το ΕΚΑΒ».

«Ξεψύχησε στα χέρια του μεγάλου γιου», η τραγική ειρωνεία

Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Νεοχωρούδας μίλησε για «τραγική ειρωνεία», καθώς ήταν και ο κηπουρός στο σημείο, «δούλευαν τα αλυσοπρίονα και είναι και κωφάλαλος».

Ασθενοφόρα και διασώστες έφτασαν άμεσα, αλλά η 50χρονη είχε δαγκωθεί από τα σκυλιά με τόσο βάναυσο τρόπο που δεν τα κατάφερε και κατέληξε στην αγκαλιά των παιδιών της.

«Τα παιδιά ήταν μέσα, βγήκαν έξω και την είχαν αγκαλιά και ξεψύχησε στα χέρια τους».

«Ξεψύχησε στα χέρια του μεγάλου γιου», ανέφερε και ο πρώην σύζυγός της σημειώνοντας πως τα παιδιά τους δεν το έχουν συνειδητοποιήσει ακόμα.

«Ακόμα περιμένουμε λες και θα γυρίσει από τη δουλειά της».

Related posts

Η Αθήνα παρέδωσε την Ολυμπιακή Φλόγα: Η μαγική ερμηνεία της Νάνα Μούσχουρη, οι τσολιάδες & η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη

«Λευκή αντάρα» από τον Τάσο Αρνιακό: «Φεύγει η σκόνη, το χιόνι κοντοζυγώνει…»

Με κλώσες παρομοιάζει τις γυναίκες ο Μητροπολίτης Κοζάνης :«Να γυρίσουν σπίτια τους, να μαζέψουν τα παιδιά τους»