Συμφωνείτε με την αποποινικοποίηση της κάνναβης για προσωπική χρήση στην Ελλάδα;

Διατύπωσε απόψεις που διατυπώνει εδώ και πάνω από 30 χρόνια. Κάποτε τον λοιδορούσαν. Σήμερα οι εξελίξεις σε όλον τον κόσμο τον δικαιώνουν.

Ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, προσκεκλημένος ομιλητής στην επιτροπή της Βουλής όπου συζητείται το νομοσχεδίου για «την παραγωγή τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης» μίλησε για ακόμη μια φορά ξεκάθαρα, αυτή τη φορά και ως ιδρυτικό μέλος της Διεθνούς Επιτροπής για τα Ναρκωτικά στην οποία μετέχουν πολλοί πρώην πρόεδροι κρατών και ο πρώην γ.γ.του ΟΗΕ Κόφι Ανάν.

Και τάχθηκε, πέρα από το αυτονόητο δικαίωμα των ασθενών να έχουν πρόσβαση στο φάρμακό τους, που ακόμη το συζητάμε, υπέρ της αποποινικοποίησης τόσο της προσωπικής χρήσης όσο και της καλλιέργειας κάνναβης για προσωπική χρήση.

Μίλησε για τις θεραπευτικές ιδιότητες της κάνναβης, τις καταστρεπτικές συνέπειες της τιμωρητικής πολιτικής, την αναπτυξιακή ευκαιρία για τη χώρα, το θετικό κοινωνικό και οικονομικό ισοζύγιο στις χώρες όπου η χρήση είναι νόμιμη.

«Το ηθικό δίλημμα είναι απλό: δεν είναι αν είμαστε υπέρ η κατά των ναρκωτικών, υπέρ ή κατά της χρήσης κάνναβης. Το πραγματικό ηθικό δίλημμα είναι αν οι πολιτικοί και οι πολιτικές σώζουν ζωές ή αν οι πολιτικοί και οι πολιτικές μας καταστρέφουν ζωές». Με αυτά τα λόγια έκλεισε την ομιλία του στη Βουλή.

Αναρωτιόμαστε αν τους βουλευτές μας τους απασχολούν τέτοια διλήμματα και πόσα ακόμη χρόνια πρέπει να περάσουν ώστε να σταματήσει η χώρα να είναι ουραγός των εξελίξεων…

Πηγή: tilestwra.com

Related posts

Συγκίνηση στο Ναύπλιο: 25χρονος Βορειοηπειρώτης βαφτίστηκε Χριστιανός Ορθόδοξος με 13 νονούς

Δε δίνει καμία ανάσα ο Γιάννης Καλλιάνος: «Για ένα 24ωρο μόνο θα βελτιωθεί η κατάσταση και από βδομάδα τα φαινόμενα…»

Φως εκ του ανεσπέρου φωτός! Ολοκληρώθηκε η τελετή αφής στο ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα