Σεισμός τώρα στην Χαλκίδα: Αισθητός και στην Αττική

Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε πριν από λίγο με επίκεντρο την Εύβοια μεγέθους 5,1 Ρίχτερ, ενώ έγινε αισθητός και στην Αττική.

Σεισμός μεγέθους 5,1 βαθμών έπληξε την πόλη της Χαλκίδας, που βρίσκεται στο νησί της Εύβοιας στην Ελλάδα, στις 14:30 σήμερα το απόγευμα. Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές, ο σεισμός ήταν σχετικά επιφανειακός, με το επίκεντρό του να εντοπίζεται μόλις 5 χιλιόμετρα κάτω από την επιφάνεια του εδάφους. Παρά το σχετικά ισχυρό μέγεθός του, ο σεισμός προκάλεσε μόνο μικρές ζημιές στην πόλη, ενώ δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς ή θανάτους.

Οι κάτοικοι της Χαλκίδας ανέφεραν ότι αισθάνθηκαν έντονα τον σεισμό, με πολλούς να τον περιγράφουν ως ένα “απότομο τράνταγμα” που διήρκεσε αρκετά δευτερόλεπτα. Ο σεισμός έγινε επίσης αισθητός στην κοντινή πρωτεύουσα Αθήνα, που βρίσκεται περίπου 70 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά. Ωστόσο, φαίνεται ότι η δόνηση δεν ήταν αρκετά ισχυρή ώστε να προκαλέσει σημαντικές ζημιές ή αναστάτωση στην πόλη.

Συνολικά, φαίνεται ότι ο σεισμός ήταν σχετικά μικρός και δεν προκάλεσε σημαντικές ζημιές στην περιοχή. Οι αρχές συνεχίζουν να αξιολογούν την κατάσταση και να παρακολουθούν για τυχόν μετασεισμούς, αλλά προς το παρόν φαίνεται ότι η πόλη έχει διαφύγει σχετικά αλώβητη.

Related posts

Χίος: Εντυπωσιακή η Πρώτη Ανάσταση – Το σάλτο του «ιπτάμενου ιερέα» από την Ωραία Πύλη

Την Ακολουθία του Επιταφίου στην Τήνο παρακολούθησε ο Μητσοτάκης, με τη σύζυγό του Μαρέβα και την κόρη τους Σοφία

Ρίγη συγκίνησης και ευλάβειας: Κατάνυξη στους Επιταφίους όλης της Ελλάδας – Μοναδικές εικόνες