Σεισμός 6 Ρίχτερ: Κατέρρευσε εκκλησία στο Μεσοχώρι Ελασσόνας – Στους δρόμους οι κάτοικοι της Λάρισας (ΦΩΤΟ)

ΣΕΙΣΜΟΣ ΕΛΛΑΔΑ: Το Μεσοχώρι και το Δαμάσι είναι τα δυο χωριά που σημειώθηκαν σημαντικές ζημιές από τον σεισμό των 6 Ρίχτερ που «χτύπησε» τη Θεσσαλία και είχε επίκεντρο την Ελασσόνα και τον Τύρναβο.

Στο χωριό Δαμάσι, κατέρρευσε μεσοτοιχία σε σχολείο το οποίο δεν λειτουργούσε λόγω των μέτρων του κοροναϊού. Επίσης, μία εκκλησία στο Μεσοχώρι κατέρρευσε, ενώ τετραπληγικός άντρας που ήταν εγκλωβισμένος σε σπίτι απεγκλωβίστηκε από δυνάμεις της Πυροσβεστικής και θα μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Μερική κατάρρευση σημειώθηκε και σε σχολείο στο χωριό Βλαχογιάννη, με τους μαθητές ευτυχώς να προλαβαίνουν να βγουν έξω.

Δείτε φωτογραφίες του onlarissa.gr από την εκκλησία:

Στους δρόμους βρίσκονται οι κάτοικοι της Λάρισας μετά από τον ισχυρό σεισμό 6 Ρίχτερ στην Ελασσόνα, αρκετούς από αυτούς να έχουν καταφύγει σε πλατείες για να καθίσουν τις πρώτες ώρες μετά από τη δόνηση.

Άλλωστε, οι μετασεισμοί είναι συχνοί και σε ορισμένες περιπτώσεις αρκετά έντονοι –κάτι που κρατά τον κόσμο έξω από τα σπίτια του και ορθώς.

Μέσα στις δύο πρώτες ώρες μετά από τη δόνηση έχουν σημειωθεί δονήσεις 4,6 Ρίχτερ, 4 Ρίχτερ, 4,9 Ρίχτερ, 3,4 Ρίχτερ, 4 Ρίχτερ, 3,6 Ρίχτερ, 5 Ρίχτερ και 4,5 Ρίχτερ.

Πηγή: vimaorthodoxias.gr

Related posts

Φως εκ του ανεσπέρου φωτός! Ολοκληρώθηκε η τελετή αφής στο ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα

Ρίγη συγκίνησης: Ο Επιτάφιος του Αγίου Νικολάου στην Τήνο μέσα στη θάλασσα για εκείνους που χάθηκαν σε αυτήν

Δείτε ζωντανά την τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα