Σαν σήμερα η 17 Νοέμβρη δολοφόνησε τον Παύλο Μπακογιάννη – Σπαρακτικές εικόνες από την κηδεία του

Στις 26 Σεπτεμβρίου 1989 ο Παύλος Μπακογιάννης εκτελέστηκε από τρία μέλη της 17 Νοέμβρη στην είσοδο της πολυκατοικίας της οδού Ομήρου στην Αθήνα, όπου στεγαζόταν το γραφείο του. 

Η είδηση του θανάτου του σόκαρε το πανελλήνιο και βύθισε στο πένθος την οικογένεια του. Η νεκρώσιμη ακολουθία τελέστηκε έπειτα από δύο ημέρες στη Μητρόπολη Αθηνών σε κλίμα βαθιάς οδύνης. Τραγικές φιγούρες οι γονείς, η σύζυγός του, Ντόρα Μπακογιάννη και τα παιδιά του, Αλεξία και Κώστας. Πλήθος κόσμου βγήκε στους δρόμους εκείνο το μεσημέρι για το “τελευταίο αντίο” στον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας.

Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος παρευρέθηκε στην κηδεία, πέρα από την αντιπολίτευση, η οποία σε συνεννόηση με την οικογένεια του Μπακογιάννη δεν έδωσε το παρών στην εκκλησία έτσι ώστε να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια. “Στόχος των δολοφόνων ήταν να μπει ένα εμπόδιο στο νέο ξεκίνημα που έγινε στη χώρα μας στις 2 Ιουλίου”, δήλωσε στον επικήδειο του ο τότε πρωθυπουργός Τζαννής Τζανετάκης.

Οι δρόμοι γύρω από τη Μητρόπολη ήταν κατάμεστοι από πολίτες που τίμησαν τη μνήμη του Παύλου Μπακογιάννη. Η ταφή του πραγματοποιήθηκε την επόμενη ημέρα στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Καρπενήσι.

Δείτε τα παρακάτω βίντεο:




Πηγή

Related posts

Φως εκ του ανεσπέρου φωτός! Ολοκληρώθηκε η τελετή αφής στο ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα

Ρίγη συγκίνησης: Ο Επιτάφιος του Αγίου Νικολάου στην Τήνο μέσα στη θάλασσα για εκείνους που χάθηκαν σε αυτήν

Δείτε ζωντανά την τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα