Ραγίζουν καρδιές τα αδερφάκια του σεισμού στη Συρία: «Κύριε σώστε μας και θα γίνω σκλάβα σας για μια ζωή»

Ο σεισμός στην Τουρκία ήταν καταστροφικός. Χιλιάδες νεκροί, κατεστραμμένα κτίρια και το μόνο που παραμένει όρθιο, είναι η ελπίδα της σωτηρίας. Το γύρο του διαδικτύου, κάνει μια φωτογραφία ενός μικρού κοριτσιού που προστατεύει το κεφάλι του μικρού της αδερφού και άρχισε να χαμογελά για τους διασώστες όταν πλησίασαν

Σεισμός Τουρκία: Η φωτογραφία που “χτυπάει” αισθήματα

Δύο αδερφάκια καταπλακωμένα από τα ερείπια του σπιτιού τους στη Συρία με την καταστροφή των 7,8 Ρίχτερ, που έπληξαν την Δευτέρα την νοτιοανατολική Τουρκία με χιλιάδες νεκρούς και στις δύο πλευρές των συνόρων.

Τα δύο παιδάκια, ηλικίας 4 και 6 ετών, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, εντοπίστηκαν ζωντανά μετά από σχεδόν μία ημέρα. Το κοριτσάκι προστάτευε το κεφάλι του μικρού της αδερφού και άρχισε να χαμογελά για τους διασώστες όταν πλησίασαν.

Ο διασώστης της, προσπαθούσε να έρθει σε επικοινωνία με το κοριτσάκι, καθώς της μιλούσε γλυκά, για να την ηρεμήσει και το κοριτσάκι φοβισμένο του απαντά.

Σεισμός Τουρκία: Ο διάλογος με τους διασώστες

Το κοριτσάκι του είπε όταν την βρήκε: «Βγάλτε με από κάτω από αυτά τα συντρίμμια, κύριε, εμένα και την αδερφό μου, και θα γίνω σκλάβα σας».

Στη Συρία οι νεκροί ξεπερνούν τους 1.600, σύμφωνα με στοιχεία της κυβέρνησης της Δαμασκού ενώ εκατοντάδες οικογένειες εξακολουθούν να είναι παγιδευμένες κάτω από τα ερείπια κατεστραμμένων κτιρίων. Ο χρόνος όμως για την ανεύρεση επιζώντων εξαντλείται.

Related posts

Φως εκ του ανεσπέρου φωτός! Ολοκληρώθηκε η τελετή αφής στο ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα

Ρίγη συγκίνησης: Ο Επιτάφιος του Αγίου Νικολάου στην Τήνο μέσα στη θάλασσα για εκείνους που χάθηκαν σε αυτήν

Δείτε ζωντανά την τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα