“Βρήκα το μωρό κάτω από το κάθισμα”: Αυτός είναι ο φοιτητής σωτήρας για μάνα και μωρό μέσα στο μοιραίο Intercity 62

Ο Μιχάλης Κλάψης, φοιτητής στην Θεσσαλονίκη, επέζησε από το φονικό δυστύχημα στα Τέμπη και παρέμεινε για βοήθεια. Οι περιγραφές του, για τις στιγμές που εκτυλίχθηκαν κόβουν την ανάσα…

Όπως ανέφερε, καθόταν στο τρίτο βαγόνι και θυμάται δευτερόλεπτα πριν τη σύγκρουση μια μητέρα να ταϊζει στην αγκαλιά το μωρό της. Στη συνέχεια πανικός, θάνατος και ουρλιαχτά από τραυματισμένους επιβάτες. Ο ίδιος όχι μόνο διατηρεί την ψυχραιμία του, αλλά βοηθάει ανθρώπους να απεγκλωβιστούν. Οι περιγραφές του για την εθνική τραγωδία καθηλώνουν και δείχνουν και αυτές, όλα όσα έγιναν στα Τέμπη εκείνη τη μαύρη νύχτα της 28ης Φεβρουαρίου.

Τραγωδία Τέμπη: Έσωσε όσους μπορούσαν

Τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε στο μοιραίο τρένο το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου στα Τέμπη, περιέγραψε -μιλώντας στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου- ο φοιτητής από τους Λειψούς, Μιχάλης Κλάψης. Ο 20χρονος, που ήταν στο βαγόνι 3 του τρένου, μόλις συνειδητοποίησε ότι ήταν καλά από τη σφοδρή σύγκρουση, έσπευσε να βοηθήσει όσους είχαν ανάγκη.

«Μια μητέρα, που τη στιγμή της σύγκρουσης τάϊζε το μωρό της, το έχασε και ευτυχώς το βρήκα ζωντανό κάτω από το κάθισμά μου» αναφέρει. Η κατάσταση στο βαγόνι ήταν αποπνικτική λόγω των καπνών και οι επιβάτες σε κατάσταση σοκ.

Ο Μιχάλης Κλάψης, αφού κατάφερε να βγάλει από το βαγόνι τη μητέρα και το μωρό από ένα σπασμένο τζάμι, επέστρεψε και κατάφερε να απεγκλωβίσει μία ακόμα κοπέλα που οι λαμαρίνες είχαν σκεπάσει το μισό της σώμα, μαζί με το αγόρι της που εκλιπαρούσε για βοήθεια.

«Όταν βγήκα έξω και είδα την εικόνα τότε κατάλαβα το μέγεθος της καταστροφής» είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι η εικόνα των νεκρών και οι κραυγές δεν θα φύγουν από τη μνήμη του.

Related posts

Σαν σήμερα 19 Μαΐου: Η Γενοκτονία των Ποντίων στη σκληρότερη φάση της

Συγκίνηση στο Ναύπλιο: 25χρονος Βορειοηπειρώτης βαφτίστηκε Χριστιανός Ορθόδοξος με 13 νονούς

Δε δίνει καμία ανάσα ο Γιάννης Καλλιάνος: «Για ένα 24ωρο μόνο θα βελτιωθεί η κατάσταση και από βδομάδα τα φαινόμενα…»