“Την είχαν πλακώσει λαμαρίνες. Το αγόρι της φώναζε αλλά δεν τον άκουγε. Το όνομα της ήταν Ιφιγένεια”

Η στιγμή που βοήθησε τον σύντροφο της Ιφιγένειας Μήτσκα να την απεγκλωβίσει έχουν χαραχτεί στη μνήμη του και θα τις θυμάται για πάντα.

Η περιγραφή του νεαρού

«Στο μπροστινό μου κάθισμα, όπως σας είπα, ξεκόλλησε. Ήταν ένα ζευγάρι που μία κοπέλα ήταν η μισή από μέσα και η άλλη μισή απ’ έξω. Από την έξω μεριά, την είχαν πλακώσει λαμαρίνες. Μου έλεγε το αγόρι ότι δεν του μιλάει και να τον βοηθήσω να τη βγάλουμε. Από ό,τι θυμάμαι, η κοπέλα λεγόταν Ιφιγένεια. Δεν ξέρω αν σώθηκε ο φίλος της. Όπως στράβωσα τις λαμαρίνες, την έπιασα από τη μέση, και είπα στον φίλο να κάνει κουράγιο να τη βγάλουμε. Είχε αρπάξει φωτιά. Τη βγάλαμε, την τραβήξαμε και είχε σφυγμό. Είχε χτυπήσει σοβαρά στο κεφάλι της.

Δεν θυμάμαι τίποτα από εκείνο το βράδυ για πρόσωπα και μαλλιά. Η συγκεκριμένη είχε παντού αίματα. Θυμάμαι που το αγόρι φώναζε “Ιφιγένεια με ακούς;”. Του είπα πρέπει να την πάμε κοντά στο παράθυρο για να την πάρουν οι διασώστες. Την αφήσαμε καθισμένη κοντά στο παράθυρο για να την βγάλουν κατευθείαν οι διασώστες. Δεν μπορούσαμε να την πετάξουμε από το παράθυρο και να μείνουμε μέσα πιο πολύ με την φωτιά…» αποκάλυψε ο νεαρός φοιτητής συγκλονίζοντας.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο

Related posts

Φως εκ του ανεσπέρου φωτός! Ολοκληρώθηκε η τελετή αφής στο ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα

Ρίγη συγκίνησης: Ο Επιτάφιος του Αγίου Νικολάου στην Τήνο μέσα στη θάλασσα για εκείνους που χάθηκαν σε αυτήν

Δείτε ζωντανά την τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα