“Θα ζούνε πάντα στις καρδιές μας”: Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης το τρισάγιο για τα θύματα

Τρισάγιο για την μνήμη των 57 νεκρών, τελέστηκε χθες το μεσημέρι από τον Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου Ιερώνυμος.  Από νωρίς κάτοικοι της γύρω περιοχής συγκεντρώθηκαν στον τόπο της σύγκρουσης και προσευχήθηκαν για την ανάπαυση των ψυχών, που χάθηκαν τόσο άδικα και μάταια. Με δάκρυα στα μάτια άφησαν κεριά και λουλούδια, τα οποία όλες αυτές τις μέρες έχουν σχηματίσει ένα βουνό.

Τραγωδία Τέμπη: Τρισάγιο για τους νεκρούς των Τεμπών

«Δεν μπορούμε να το χωνέψουμε, είναι τα παιδιά μας» έλεγαν με θλίψη κάτοικοι των Τεμπών και της ευρύτερης περιοχής αλλά και τοπικοί φορείς. Αλλοι έλεγαν: «Πώς θα έχουμε εμπιστοσύνη να μπούμε πάλι σε τρένο;» Το κλίμα ήταν βαρύ, επικρατούσε μια σιωπή που σε έκανε να «ακούσεις» τα ουρλιαχτά όσων επέζησαν και να αντιληφθείς την κόλαση που επικράτησε εκείνη τη νύχτα της 28ης Φεβρουαρίου.

Στο τρισάγιο προσήλθαν και συγγενείς θυμάτων με τις φωτογραφίες των ανθρώπων τους και επιζώντων. Επίσης, το «παρών» έδωσαν αρκετοί από όσους έσπευσαν τις πρώτες ώρες για να σώσουν επιβάτες μέσα από τα χαλάσματα των τρένων, όπως πυροσβέστες, διασώστες του ΕΚΑΒ, μέλη του Ερυθρού Σταυρού και άλλων εθελοντικών σχηματισμών.

Ο σεβασμιότατος ευχαρίστησε τους παρόντες διασώστες (και εθελοντές), πυροσβέστες, αστυνομικούς, γιατρούς, νοσηλευτές, ψυχιάτρους, ψυχολόγους και κληρικούς, οι οποίοι από την πρώτη στιγμή με αυταπάρνηση αντιμετώπισαν το τραγικό δυστύχημα και τις συνέπειές του, διασώζοντας την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και στηρίζοντας όλους όσοι είχαν τον πόνο τους.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στους τραυματίες που νοσηλεύονται τόσο στο Γενικό όσο και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, κάποιοι από αυτούς διασωληνωμένοι, και ολόψυχη ήταν η ευχή να επιστρέψουν γρήγορα στα σπίτια τους.

Τέλος, ο ποιμενάρχης της περιοχής έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην πρωτοβουλία της Περιφέρειας Θεσσαλίας να ανεγερθεί ένα εκκλησάκι, ώστε το τραγικό δυστύχημα να μην ξεχαστεί ποτέ και να είναι διαρκής η προσευχή για τις ψυχές όσων από το σημείο του δυστυχήματος «έφυγαν» για τον ουρανό.

Related posts

Μεγάλη φωτιά στον Ασπρόπυργο – Μήνυμα από το 112, «κλείστε πόρτες και παράθυρα»

Νέος δυνατός σεισμός πριν από λίγο – Μεγάλη ανησυχία στους κατοίκους

Τραγωδία στη Σάμο: Μπήκε στη θάλασσα να σώσει τη γυναίκα του και πνίγηκαν και οι 2