“Πατέρα θα γίνει αυτό που ήθελες”: Τα συγκινητικά λόγια της κόρης του Νίκου Ξανθόπουλου στον επικήδειο

Σε κλίμα μεγάλης συγκίνησης έγινε χθες η τελετή για την κηδεία του αγαπημένου ηθοποιού και η κορη του εκφώνησε τον δικό της επικήδειο.

Τα λόγια της

«Πατέρα, θα ταφείς εκεί που ήθελες. Στο εκκλησάκι σου, στο κτήμα». Με αυτή τη φράση η πολυαγαπημένη κόρη του Νίκου Ξανθόπουλου, η Μαρία του, αποχαιρέτησε χθες το μεσημέρι με δάκρυα στα μάτια τον πατέρα της με έναν σύντομο επικήδειο, κάνοντας όλους τους παρευρισκομένους στο Ά Νεκροταφείο Αθηνών να λυγίσουν από συγκίνηση.

Ήταν όλοι εκεί

Και ήταν όλοι εκεί. Ο απλός κόσμος που λάτρεψε τον μεγάλο ηθοποιό από τη δεκαετία του ’60 ως το «παιδί του λαού». Ανθρωποι κάθε ηλικίας, από κάθε γωνιά της Αθήνας, αλλά και της Ελλάδας.

Η οικογένεια, θέλοντας να τιμήσει τους εκατοντάδες θαυμαστές του, άφησε ανοιχτό το φέρετρο, προκειμένου να τον δουν για τελευταία φορά. Να του πουν το τελευταίο «αντίο» και να τον αποχαιρετήσουν ως το τελευταίο λαϊκό ίνδαλμα που έβγαλε αυτός ο τόπος. Αλλωστε και ο ίδιος θα ήθελε το ίδιο, γιατί ο κόσμος αυτός τον έστεψε «παιδί του λαού».

Τα δάκρυα από τα μάτια του απλού κόσμου έτρεχαν σαν βρύση μπροστά από το άψυχο σώμα του μεγάλου πρωταγωνιστή. Του ήρωα των ασπρόμαυρων ελληνικών ταινιών, που ένιωθε τον πόνο του φτωχού Ελληνα, του μεροκαματιάρη.

Μέσα στο φέρετρο λευκά λουλούδια στόλιζαν τον μεγάλο πρωταγωνιστή, όπως εκείνα που η πολυαγαπημένη του Εριφύλλη κάθε πρωί τού έκοβε από τον κήπο τους στο κτήμα της Παιανίας.

Και γύρω του όλη η οικογένεια, πιο δεμένη από ποτέ, με βουβά πρόσωπα, ευχαριστούσε το πλήθος που ήρθε με ένα λουλούδι στο χέρι να του πει ένα μεγάλο «ευχαριστώ» για όσα δίδαξε στον κόσμο: ήθος, τιμιότητα, ειλικρίνεια, σεβασμό!

Φωτογραφίες απο την τελετή

Related posts

Φως εκ του ανεσπέρου φωτός! Ολοκληρώθηκε η τελετή αφής στο ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα

Ρίγη συγκίνησης: Ο Επιτάφιος του Αγίου Νικολάου στην Τήνο μέσα στη θάλασσα για εκείνους που χάθηκαν σε αυτήν

Δείτε ζωντανά την τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα