“Οι Έλληνες Λιμενικοί μας έσωσαν”: Συγκλονιστική μαρτυρία 27χρονης πρόσφυγα που σώθηκε

Ανατριχίλα προκαλεί η μαρτυρίας 27χρονης Αφγανής για την εμπειρία της σε αντίστοιχο ταξίδι με αυτό που έκανε το μοιραίο σκάφος που βυθίστηκε ανοιχτά της Πύλου, η οποία το 2019 σώθηκε και δηλώνει ότι χωρίς το Λιμενικό θα είχε πεθάνει.

Η νεαρή κοπέλα μίλησε στο MEGA για την εμπειρία της και το ταξίδι της προς την Ελλάδα το 2019, όταν το φουσκωτό στο οποίο επέβαινε με 68 ανθρώπους πάνω σε αυτό ναυάγησε.

Όσα αποκάλυψε

Πρόκειται για ένα δρομολόγιο θανάτου, όπως αυτό που κατέληξε σε πολύνεκρο ναυάγιο στα ανοιχτά της Πύλου και τα οποία φέρνουν μεγάλα κέρδη στους διακινητές.

Δυστυχώς αυτή δεν ήταν ούτε η πρώτη ούτε η μόνη φορά που η Μεσόγειος μετατράπηκε σε «υγρό τάφο» μεταναστών που μπαίνουν σε ένα σκάφος με την ελπίδα για μια καλύτερη ζωή.

Μία 27χρονη Αφγανή, η οποία έζησε μία παρόμοια κατάσταση, μιλά στο LIVE NEWS και στον Νίκο Ευαγγελάτο για όταν το φουσκωτό στο οποίο επέβαινε ναυάγησε με τους 68 ανθρώπους κατά τη διάρκεια του ταξιδιού από την Τουρκία στην Ελλάδα.

«Είμασταν 4 ώρες πάνω στη φουσκωτή βάρκα και παραλίγο να βουλιάξει γιατί είχαν μπει μέσα νερά. Οι Έλληνες λιμενικοί μας έσωσαν. Ήρθαμε το 2019 και πληρώσαμε 1800 ευρώ το άτομο. Ήμασταν 68 άτομα πάνω και ή βάρκα ήταν χαλασμένη και πολύ μικρή. Εάν δεν υπήρχε το ελληνικό Λιμενικό θα είχαμε πεθάνει».

Δείτε το video






Related posts

Φως εκ του ανεσπέρου φωτός! Ολοκληρώθηκε η τελετή αφής στο ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα

Ρίγη συγκίνησης: Ο Επιτάφιος του Αγίου Νικολάου στην Τήνο μέσα στη θάλασσα για εκείνους που χάθηκαν σε αυτήν

Δείτε ζωντανά την τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα