“Ο σύντροφός της αγνοείται”: Στο νοσοκομείο η κοπέλα με το σκυλάκι Τζακ Ράσελ του φονικού συρμού στα Τέμπη

Στο πιο πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ελλάδα βρέθηκε και η γυναίκα αυτή με το σκυλάκι της που αυτή τη στιγμή είναι στο νοσοκομείο.

Οι νεκροί και τραυματίες

Ο επιβεβαιωμένος αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 46, ενώ εκτιμάται ότι θα ανέβει κι άλλο. Επτά εκ των θυμάτων εντοπίστηκαν απανθρακωμένοι. Περίπου 130 είναι οι τραυματίες, εκ των οποίων οι 66 νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Λάρισας, της Κατερίνης και της Θεσσαλονίκης.

Ανάμεσα στους νεκρούς είναι πολλά νέα παιδιά, φοιτητές, που γύριζαν από τη Λάρισα και την Αθήνα στο Πανεπιστήμιό τους στη Θεσσαλονίκη.Την ώρα της σύγκρουσης στην επιβατική αμαξοστοιχία, που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη, επέβαιναν 352 άνθρωποι, εκ ων οποίων οι 342 ήταν επιβάτες και οι 10 εργαζόμενοι. Δύο άτομα προσωπικό βρίσκονταν στην εμπορική αμαξοστοιχία.

Αγνοείται ο σύντροφός της

Ένας από τους αγνοούμενους είναι και ο 34χρονος Βάιος Βλάχος από την Καρδίτσα. Ταξίδευε μαζί με την κοπέλα του, η οποία είχε μαζί της ένα σκυλάκι Τζακ Ράσελ. Η έκκληση αρχικά ήταν και για τους δύο, όμως η κοπέλα με το σκυλάκι βρέθηκε και νοσηλεύεται τραυματισμένη σε ΜΕΘ στη Λάρισα.Όμως για τον 34χρονο οι οικείοι του δεν έχουν μέχρι στιγμής κανένα νέο. Ο αδελφός του, που ζει στο εξωτερικό, απευθύνει έκκληση σε όποιον γνωρίζει το παραμικρό να ενημερώσει τις αρχές.

Αντιμέτωπος με βαρύτατες κατηγορίες βρίσκεται ο σταθμάρχης της Λάρισας. Η ποινική δίωξη σε βάρος του για τα εγκληματικά του λάθη θα αφορά σε ανθρωποκτονίες από αμέλεια κατά συρροή και σωματικές βλάβες με τον ίδιο ποινικό χαρακτηρισμό, ενώ η κατηγορία της διατάραξης της ασφάλειας συγκοινωνιών σε βάρος του είναι η σοβαρότερη (κακούργημα) που επισύρει με βάση πρόσφατη τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα (άρθρο 291) ποινές από δέκα χρόνια κάθειρξη ως ισόβια.

Related posts

Φως εκ του ανεσπέρου φωτός! Ολοκληρώθηκε η τελετή αφής στο ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα

Ρίγη συγκίνησης: Ο Επιτάφιος του Αγίου Νικολάου στην Τήνο μέσα στη θάλασσα για εκείνους που χάθηκαν σε αυτήν

Δείτε ζωντανά την τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα