“Με κοιτάει με τα ματάκια της, δεν μπορούσα να της πω ότι ο μπαμπάς της πέθανε”: Λύγισε η σύζυγος του Ολυμπιονίκη Αλέξανδρου Νικολαΐδη

Η Δώρα Τσαμπάζη μίλησε για την απώλεια του συζύγου της και για το πώς είναι να μένει στο σπίτι με τα παιδιά της μετά από αυτήν την τραγωδία.

Η Δώρα Τσαμπαζή άνοιξε την καρδιά της

Η δημοσιογράφος εξήγησε ότι το πιο δύσκολο που έπρεπε να διαχειριστεί ήταν πώς θα ανακοίνωνε στην κόρη της ότι ο πατέρας της έχει «φύγει» από τη ζωή.

«Το πρώτο σοκ ήταν όταν έμαθα ότι ο Αλέξανδρος έχει καρκίνο. Ήταν ένα τεράστιο χαστούκι, ένας μικρός θάνατος. Ήταν δύσκολη η ημέρα που έφυγε και η κηδεία του, η τελετή, στην οποία έπρεπε να μην καταρρεύσω. Ήθελα όλα να γίνουν έτσι όπως του άξιζαν, είχα και αυτό το άγχος», ανέφερε αρχικά.

«Όταν η κόρη μου με κοίταξε με τα ματάκια της, δεν θα ξεχάσω ποτέ το βλέμμα της, της απορίας και ταυτόχρονα της απόγνωσης. Είχα πει ότι θα καθίσουμε όλο το βράδυ για να της λύσω όλες τις απορίες μέχρι να την πάρει ο ύπνος», πρόσθεσε η Δώρα Τσαμπαζή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με τον σύζυγό της είχε ουσιαστική επικοινωνία και έτσι μπορούσε να μαντέψει ποια θα ήταν η συμβουλή του στο θέμα αυτό.

«Στο σπίτι που υπάρχουν παιδιά δεν γίνεται να υπάρχει πένθος. Ο μπαμπάς είναι και θα είναι μέρος της οικογένειας μας για πάντα και είναι στις συζητήσεις μας».

Για τους φόβους της

Η Δώρα Τσαμπαζή εξέφρασε τους φόβους της την ώρα που θα το συζητούσε με το παιδί της: «Με φόβιζε το τέλος, αν και ήμουν έτοιμη γι’ αυτό όσο μπορούσα. Τώρα δεν φοβάμαι κάτι, έχω ζήσει για εμένα το χειρότερο. Εκείνο το βράδυ απλώς δεν ήθελα να φύγω από κοντά του, αισθάνθηκα ότι είναι οι τελευταίες μου στιγμές μαζί του. Ήμουν σίγουρη ότι με άκουγε. Του μιλούσα, του τραγουδούσα… Όσες φορές του μιλούσα ανέβαιναν οι παλμοί του και το οξυγόνο του. Ένιωσα μεγάλη ανακούφιση και ευλογία που ήμουν εκεί δίπλα του. Του είχα υποσχεθεί από την αρχή πως θα είμαστε μαζί μέχρι το τέλος».

«Ήθελα να θηλάζω το γιο μου, δεν ήθελα να χάσει το παιδί μου, ο Γιώργος, το γάλα του. Όλο αυτό με δίδαξε να κρατάω ως πολύτιμο φυλαχτό τις πολύ όμορφες στιγμές, να βγάλω από την ζωή μου το «πρέπει». Το θετικό που βγήκε είναι ότι εκτιμάω τις πολύ μικρές και όμορφες στιγμές της ζωής, δεν τις εκτιμούσα στο παρελθόν», συμπλήρωσε.

Στο τέλος η Δώρα Τσαμπάζη πέρασε το μήνυμά της πώς όλοι μας μπορούμε να σταθούμε όρθιοι. «Δεν μπορούμε να αλλάξουμε κάποια γεγονότα που συμβαίνουν στην ζωή μας».

Related posts

Τραγωδία στη Σάμο: Μπήκε στη θάλασσα να σώσει τη γυναίκα του και πνίγηκαν και οι 2

Ήθελε να προειδοποιήσει αλλά δεν πρόλαβε: Ανατριχιάζει η ανάρτηση της 36χρονης λίγες ώρες πριν το φονικό στην Αμφιλοχία

Θρήνος στην Αλεξανδρούπολη: 15χρονη νεκρή σε τροχαίο – Παλεύει για τη ζωή της μια 16χρονη