“Ήσουν ο γιος που ήθελε κάθε μάνα”: Έσπασε η φωνή της μητέρας του Υποσμηναγού στο “αντίο” για τον γιο της

Σε κλίμα βαθιάς οδύνης γράφεται η τελευταία πράξη του δράματος της συντριβής του φάντομ με θύματα τους δύο πεσόντες πιλοτους μας.

Η μητέρα του Υποσμηναγού

Η μητέρα συντετριμμένη μίλησε για την απώλεια του γιού της, γεμίζοντας με δάκρυα τα μάτια όσων βρέθηκαν στην εκκλησία για να στηρίξουν την οικογένεια του αδικοχαμένου υποσμηναγού, ακόμη και της Προέδρου της Δημοκρατίας, του πρωθυπουργού και της παρουσιάστριας της ΕΡΤ που μετέδιδε εκείνη την ώρα την τελετή.

“Μάριε, αγόρι μου, γλυκό αστέρι της ψυχής μου […] Υπήρξες το καλύτερο παιδί για τους γονείς σου, ο καλύτερος εγγονός για τους παππούδες σου, ο καλύτερος σύντροφος για την κοπέλα σου, τη Ζωή μας. Ησουν ο γιος που θα ήθελε κάθε μάνα στην αγκαλιά της. Έγινες ο ήρωας μας. Για μένα ησουν είσαι και θα εισαι το παιδί μου, ο άγγελός μου που τόσο θαύμαζα και θα θυμάμαι πάντα πόσο περήφανη με έχεις κάνει”, είπε, με τρεμάμενη φωνή η μητέρα του.

“Ο γιος μου ήταν ο υποσμηναγός Μάριος – Μιχαήλ Τουρούτσικας. Πέθανε υπέρ πατρίδος, Αθάνατος”, έκλεισε με λυγμούς τον συγκλονιστικό επικήδειό της με λυγμούς και αφιέρωσε δύο στίχους στον Μάριο και τον Στάθη:

“Ο αετός πεθαίνει στον αέρα ελεύθερος και δυνατός, ελεύθερος και δυνατός”.

Το απόσπασμα

Related posts

«SOS» Γιώργου Τσατραφύλλια για τον καιρό: «Σε λιγότερο από 20 ώρες θα πέσει το νερό 3 μηνών…»

Η κληρονομιά της Ελλάδας σε μοναδικά κλικ: Εντυπωσιακές εικόνες από την τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας

Μαθεύτηκαν τα δυσάρεστα για την Μαριάννα Τουμασάτου: Το σπαρακτικό μήνυμα για την απώλεια που βύθισε στο Πένθος την διάσημη ηθοποιό