“Η κόρη μου είναι ό,τι πιο σημαντικό έχω”: Πατέρας και κόρη άντεξαν 101 ώρες κάτω από τα χαλάσματα παίζοντας «πέτρα, ψαλίδι, χαρτί»

Συνεχίζονται οι διασώσεις κάτω από τα εγκλωβισμένα ερείπια στις επαρχίες της Τουρκίας και της Συρίας. Ο 40χρονος πατέρας μαζί με την 8χρονη κόρη του Ντεφνέ, από την Χατάι, κατάφεραν να αντέξουν κάτω από τα συντρίμμια του σπιτιού τους για πάνω από 4 μέρες.

Σεισμός Τουρκία: Η διάσωση του πατέρα και της κόρης

Ο Τζεμ Οκούρ και η κόρη του Τανέμ Σαφιγιέ παγιδεύτηκαν σε έναν ελάχιστο χώρο ύψους λιγότερο από 90 εκατοστά, όταν η πενταόροφη πολυκατοικία όπου ζούσαν έγινε ένας σωρός από χαλάσματα.

Εντοπίστηκαν μετά από 101 ώρες μετά τα 7,7 Ρίχτερ ήταν ένα από τα πρώτα θαύματα που πετύχαιναν τα συνεργεία διάσωσης. Σε άλλο σημείο κάτω από τα συντρίμμια, βρέθηκε και ανασύρθηκε νεκρή η γιαγιά της μικρής και μητέρα του Τζεμ. Την ώρα της σεισμικής δόνησης, η άτυχη γυναίκα βρισκόταν σε διαφορετικό δωμάτιο.

Βρίσκονται στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται το κοριτσάκι το οποίο τραυματίστηκε ελαφρά. Τις ατέλειωτες ώρες που παρέμειναν στο σκοτάδι καταπλακωμένοι έπαιρναν κουράγιο παίζοντας ένα παιδικό παιχνίδι: “Πέτρα, ψαλίδι, χαρτί…”

Ο 40χρονος πατέρας, προσπαθεί να διατηρεί την ψυχραιμία του και να δίνει κουράγιο στο παιδί του. Για να τη βοηθήσει να μην σκέφτεται τι τους είχε συμβεί, άρχισαν να παίζουν χωρίς σταματημό το παιδικό παιχνίδι.

Ο Τζεμ Οκούρ, μίλησε στην Daily Mail όπου ανέφερε: “Ο από πάνω όροφος καταστράφηκε ολοσχερώς. Το ταβάνι του διαμερίσματός μας, έγινε σχεδόν ένα με το πάτωμα. Εγκλωβιστήκαμε σε έναν χώρο με ύψος όχι πάνω από 90 εκατοστά. Δεν βλέπαμε τίποτα. Μπουσουλήσαμε για να βρεθούμε δίπλα δίπλα. Δεν είχαμε αέρα να αναπνεύσουμε”.

Όπως περιγράφει, προοδευτικά άρχισαν να παθαίνουν αφυδάτωση ενώ ο φόβος του θανάτου προκαλούσε πανικό. Σιγά σιγά, μετά το πρώτο 24ωρο βρήκαν ένα μπουκάλι με νερό.

Συμπλήρωσε μάλιστα: “Η κόρη μου είναι ό,τι πιο σημαντικό έχω. Είναι όλος ο κόσμος μου. Προσπαθούσα να της λέω ότι θα τα καταφέρουμε.

Καθώς ήμασταν πολύ κοντά, παίζαμε συνεχώς “πέτρα, ψαλίδι, χαρτί”, αλλά χωρίς να χαμογελάμε. Μόνο παίζαμε. Είπαμε τραγούδια, είπαμε ιστορίες και προσευχηθήκαμε μαζί στο θεό”.

Related posts

Φως εκ του ανεσπέρου φωτός! Ολοκληρώθηκε η τελετή αφής στο ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα

Ρίγη συγκίνησης: Ο Επιτάφιος του Αγίου Νικολάου στην Τήνο μέσα στη θάλασσα για εκείνους που χάθηκαν σε αυτήν

Δείτε ζωντανά την τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα