“Για 15 λεπτά ήταν νεκρός” – Σπάει την σιωπή του συνάδελφος του αστυνομικού που δίνει μάχη στη ΜΕΘ μετά τα επεισόδια στο Ρέντη

Τη μοιραία στιγμή που ο 31χρονος άντρας των ΜΑΤ δέχτηκε τη ναυτική φωτοβολίδα στον μηρό, αλλά και τις αγωνιώδεις προσπάθειες που έκαναν οι υπόλοιποι της διμοιρίας, περιγράφει συνάδελφός του, που βρέθηκε δίπλα στον άτυχο άντρα.

Όπως αναφέρει στο Mega, ο αστυνομικός δέχτηκε φωτοβολίδα ναυτικού τύπου στον αριστερό του μηρό με αποτέλεσμα να χάσει πάρα πολύ αίμα μέχρι να μπορέσουν οι συνάδελφοί του και το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ να τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο.

Όσα αποκάλυψε

“Ήμασταν στην ίδια διμοιρία. Δέχτηκε ναυτική φωτοβολίδα στον μηρό η οποία εισχώρησε αρκετά μέσα, έφτασε μέχρι το κόκκαλο και έκοψε τη μηριαία αρτηρία” ανέφερε αρχικά και τη συνέχεια συμπλήρωσε: “Σε δεύτερο χρόνο έσκασε στα πόδια του πολύ ισχυρή εκρηκτική ύλη, η οποία του προκάλεσε τραυματισμό στο άλλο πόδι από θραύσματα. Το πόδι είναι σε πολύ κακή κατάσταση.

Η αιμορραγία προκλήθηκε και στο άλλο πόδι από θραύσματα. Τον συνάδελφο τον έσωσε η διμοιρία με τουρνικέ καθώς είχε ακατάσχετή αιμορραγία και με κάρπα όταν έχασε πλέον τις αισθήσεις του εν μέσω μάχης. Διακομίσθηκε στο νοσοκομείο όπου έπαθε ανακοπή και 15 λεπτά δεν βρισκόταν στη ζωή, έως ότου οι γιατροί κατάφεραν να τον επαναφέρουν. Τα επόμενα δύο 24ωρα είναι πολύ κρίσιμα”.

Κρίσιμη η κατάστασή του

Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση βρίσκεται ο 31χρονος αστυνομικός στη ΜΕΘ του Γενικού Κρατικού Νίκαιας, ο οποίος τραυματίστηκε έξω από το κλειστό “Μελίνα Μερκούρη” στο Ρέντη.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο 31χρονος ήταν να υποβληθεί σε δεύτερο χειρουργείο, ωστόσο οι γιατροί θα προχωρήσουν στην επέμβαση όταν το επιτρέψει η κατάσταση της υγείας του αστυνομικού, για να μην προκληθεί σήψη στο πόδι του.

424 προσαγωγές για να βρουν τον δράστη

Αμέσως μετά τη λήξη των επεισοδίων η αστυνομία προχώρησε σε 424 προσαγωγές οπαδών που βρίσκονταν στο κλειστό γυμναστήριο “Μελίνα Μερκούρη”, προκειμένου να βρεθεί ο δράστης της επίθεσης στον 31χρονο αστυνομικό των ΜΑΤ.

Οι προσχέντες, ανάμεσά τους και ανήλικοι έχουν μεταφερθεί στο Αλλοδαπών, στο πλαίσιο της έρευνας. Ειδικότερα, γίνεται ειδική εξέταση εντοπισμού πυρίτιδας στα χέρια, για να διαπιστωθεί ποιος έριξε τη φωτοβολίδα.

Σημειώνεται, ότι από το γήπεδο αποχώρησαν όσες γυναίκες και παιδιά βρίσκονταν εκεί, καθώς και οι ομάδες του Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, που αγωνίζονταν την ώρα του επεισοδίου για την προημιτελική φάση του βόλεϊ Λιγκ Καπ “Νίκος Σαμαράς”.

Related posts

Συγκίνηση στο Ναύπλιο: 25χρονος Βορειοηπειρώτης βαφτίστηκε Χριστιανός Ορθόδοξος με 13 νονούς

Δε δίνει καμία ανάσα ο Γιάννης Καλλιάνος: «Για ένα 24ωρο μόνο θα βελτιωθεί η κατάσταση και από βδομάδα τα φαινόμενα…»

Φως εκ του ανεσπέρου φωτός! Ολοκληρώθηκε η τελετή αφής στο ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα