“Γεννήθηκε με λάμψη και έφυγε έτσι”: Ραγίζει καρδιές η Μαίρη Παναγάκου το πρώτο Πάσχα μετά την αυτοκτονία του γιου της

Η Μαίρη Παναγάκου, μπορεί να έχασε τον γιό της, αλλά δεν το έβαλε κάτω και εμφανίστηκε ζωντανά να μιλήσει για τα πάντα.

Τι δήλωσε για το γιο της

«Μου άφησε μια επιστολή για να κάνω κάποια πράγματα. Δεν έπρεπε να τα τηρήσω; Το έργο του ήταν τρομερά φιλανθρωπικό. Όσο περνάει ο καιρός ανακαλύπτω πράγματα και ανθρώπους που βοηθούσε. Το έργο έχω την δυνατότητα να το συνεχίσω με διάφορες δωρεές. Ήθελε αυτά τα παιδιά του χωριού να έχουν τις δυνατότητες που είχε και ο ίδιος. Η πανδημία και η κλεισούρα τον “λύγισαν”. Οι θάνατοι και ο εκφοβισμός τον γονάτισαν. Ο άνθρωπος που γεννήθηκε με λάμψη έφυγε με κρότο», είπε αρχικά η Μαίρη Παναγάκου.

«Άρχισα να παίρνω εκατοντάδες μηνύματα ανθρώπων από το μπούλινγκ που έχουν υποστεί. Είχα υποχρέωση ηθική σε αυτούς τους ανθρώπους που μου συμπαραστέκονται να συμπεριφέρομαι έτσι και να τους βοηθάω. Κάποιοι έλεγαν γιατί φοράω μπλε σταυρό και δεν φοράω μαύρα. Το πένθος είναι στην ψυχή και στην προσφορά και ακολουθώ αυτό που μου είπε κατά γράμμα.

Ζήλια! Όταν υπάρχει ζήλια, κακία και φθόνος, φεύγουν τα ανθρώπινα συναισθήματα και γεμίζει δηλητήριο. Αυτοί οι άνθρωποι δεν ξέρουν! Παίζει ρόλο η οικογένεια γιατί είναι αυτό που λένε, ότι δεν έχεις μάθει παιδεία. Βλέπεις ανθρώπους μορφωμένους και δεν έχουν παιδεία. Αυτοί έκαναν μεγάλο κακό», συνέχισε.

«Εγώ δεν θα συνεχίσω το κακό αλλά με το καλό του γιου μου και όχι αυτών που του όπλισαν το χέρι. Κάθε μέρα είχαμε από μια καταγγελία και μηνύσεις, ακόμη και σήμερα. Αφορούσαν στην επιχείρηση και στον ίδιο και τον κατηγορούσαν ότι είχε κλέψει 20 ευρώ από την εκκλησία. Δεν έρχεται στον ύπνο μου γιατί τον μαλώνω που το έκανε αυτό. Ενώ οι γύρω μου που τον βλέπουν μου λένε ότι είναι με το πούρο του και ευτυχισμένος.

Εγώ που δεν πίστευα σε ψυχολόγους και ιερωμένους, μιλάω δύο ώρες και αδειάζω ότι έχω μέσα μου. Ένας ιερωμένος βρίσκεται δίπλα μου και είναι σαν να είναι ο γιος μου. Θα πάω στην Αγία Μαρίνα στο Θησείο γιατί είναι εκεί και μου δίνει την αίσθηση ότι βλέπω τον γιο μου. Θα τηρήσω όλα τα έθιμα, δεν θα βάψω κόκκινα αυγά.

Έχω βαφτίσει 36 παιδιά και ο γιος μου άλλα 4. Από αυτά τα 40 κάποια είναι παιδιά και θα έρθουν μαζί μου στο ξενοδοχείο. Τηρώ αυτά που μου είπε και θα συνεχίσω σαν να είναι εκεί και να με επιβλέπει», τόνισε η μαγείρισσα.

Related posts

Δύσκολες ώρες για τον Νίκο Φλωρινιώτη – Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο

Νίκησε και επέστρεψε στο σπίτι της η 4χρονη Μαρία που νοσηλευόταν με στρεπτόκοκκο

1 στα 3 ελληνικά σπίτια την έχει – Τσουχτερό πρόστιμο χιλιάδων ευρώ αν βρίσκεται αυτή η συσκευή στο σαλόνι σου