“Έβλεπες στα μάτια τους την ανθρωπιά”: Τα πρώτα λόγια της οικογένειας Τοπαλούδη για Κυριάκο Μητσοτάκη και Μαρέβα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με την σύζυγο του, επισκέφτηκαν τους γονείς της Ελένης Τοπαλούδη, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης περιοδείας Μητσοτάκη στον Έβρο.

Όπως ανέφερε ο πατέρας της 19χρονης: “Ήμασταν κουμπωμένοι λόγω και της περιόδου, να μην υπάρξει κάποια άλλη εκμετάλλευση” είπε αρχικά και πρόσθεσε με πόνο ότι το σπίτι τους είναι πάντα ανοιχτό αλλά οι ψυχές τους κλειστές. “Δυστυχώς δεν έχουμε ψυχή πλέον” τόνισε χαρακτηριστικά.

Η επίσκεψη του πρωθυπουργικού ζεύγους

Ο κ. Τοπαλούδης έκανε λόγο για μία ανθρώπινη επίσκεψη. “Από εκεί και πέρα μέσα από το αξίωμά του πιστεύουμε ότι θα προσπαθήσει να κάνει κάποια πράγματα που να κάνει τη ζωή των οικογενειών των θυμάτων από εγκληματικές ενέργειες, κάπως καλύτερη. Αυτό εισπράξαμε” σημείωσε.

Ο πατέρας της 19χρονης φοιτήτριας που δολοφονήθηκε στη Ρόδο, αποκάλυψε ότι τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και η Μαρέβα Γκραμπόφσκι αγκάλιασαν και τον ίδιο και τη σύζυγό του, Κούλα Τοπαλούδη. “Έβλεπες στα μάτια τους την ανθρωπιά” συνέχισε.

Στη συνέχεια, ο Γιάννης Τοπαλούδης περιέγραψε τα όσα συζήτησαν οι δύο πλευρές.

“Περίμενε να μπούμε κατευθείαν στα θέματα που μας απασχολούν και αυτό κάναμε με αφορμή το έγγραφο που είχαμε στείλει πέρυσι σε όλες τις αρχές του τόπου, την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό, τον πρόεδρο της Βουλής, όλους τους αρχηγούς των κομμάτων και περιμέναμε μια συνάντηση”.

Όπως είπε, ο ίδιος και η σύζυγός του μίλησαν στον πρωθυπουργό για τα θέματα τα οποία απασχολούν όλες τις οικογένειες των θυμάτων και στηρίζονται σε δυο άξονες: “Πρώτον, αυτόν που αφορά το Υπουργείο Δικαιοσύνης για τον Ποινικό Κώδικα, των Κώδικα Ποινικής Δικονομίας αλλά και την ψυχολογική και οικονομική ταλαιπωρία που υφίστανται οι οικογένειες των θυμάτων, τα τεράστια έξοδα που πρέπει να πληρώσουν. Και δεύτερον, τον άξονα που αφορά την ενίσχυση και στήριξη των οικογενειών των θυμάτων από εγκληματικές ενέργειες και από τα δολοφονικά τροχαία δυστυχήματα ζητώντας μέριμνα για τα μέλη των οικογενειών των θυμάτων”.

Στην συνέχεια πρόσθεσε: “Μας υποσχέθηκε ότι θα επιληφθεί, δεν είπε συγκεκριμένα πότε. Εμείς όμως είμαστε εδώ και θα περιμένουμε. Είμαστε εδώ σαν Ερινύες της κοινωνίας και θα περιμένουμε. Όλες οι οικογένειες των θυμάτων. Αν κάποιοι ξεχνάνε, εμείς θα είμαστε εδω να τους το θυμίζουμε. Εμείς περιμένουμε, έχουμε υπομονή”.

Τέλος, επισήμανε ότι ο πρωθυπουργός και η σύζυγός του ήταν ιδιαίτερα ανθρώπινοι: “Μας άκουσαν με ιδιαίτερη προσοχή. Εισπράξαμε ότι κάτι θα κάνουν. Ίσως κάτι να σκίρτησε μέσα τους διότι μιλήσαμε μέσα από την ψυχή που μας έχει απομείνει”.

Related posts

Σαν σήμερα 19 Μαΐου: Η Γενοκτονία των Ποντίων στη σκληρότερη φάση της

Συγκίνηση στο Ναύπλιο: 25χρονος Βορειοηπειρώτης βαφτίστηκε Χριστιανός Ορθόδοξος με 13 νονούς

Δε δίνει καμία ανάσα ο Γιάννης Καλλιάνος: «Για ένα 24ωρο μόνο θα βελτιωθεί η κατάσταση και από βδομάδα τα φαινόμενα…»