“Εσύ και ο Στάθης δεν θα ξεχαστείτε”: Σπάραξαν καρδιές στην κηδεία του Ίκαρου της καρδιάς μας

Η κηδεία του Υποσμηναγού τελέστηκε σήμερα σε κλίμα οδύνης και πένθους με τους γονείς και τους αγαπημένους του να το αποχαιρετούν.

Τα λόγια της μητέρας του

«Από μικρός ονειρευόσουν να γίνεις πιλότος, λάτρευε την ταχύτητα, τα αυτοκίνητα τις μηχανές, τα αεροπλάνα. Έθετες ψηλούς στόχους και τα κατάφερες. Έγινες ο Ίκαρος της καρδιάς μας, έγινε ο ήρωας που ποτέ δεν θα ξεχάσουμε. Όλη η Ελλάδα βλέπει το πρόσωπό σου και φωνάζει αθάνατος».

«Εσύ και ο Στάθης δεν θα ξεχαστείτε ποτέ, θα σας κουβαλά όλη η Ελλάδα στην ψυχή της» είπε η μητέρα και συνέχισε: «Για μένα ήσουν και θα είσαι το παιδί μου, ο άγγελός μου που τόσο θαύμαζα και πόσο περήφανη με είχες κάνει».

Αφιέρωσε, δε, δύο στίχους στον γιό της, τον σμηναγό, όλους του πεσόντες πιλότους αλλά και όσους θα συνεχίσουν να πετούν: «Ο αετός πεθαίνει στον αέρα, ελεύθερος και δυνατός. Της απovιάς όταv τov βρει η σφαίρα, τov αγκαλιάζει o ουρανός».

«Καλό ταξίδι αγόρι μου γλυκό, καλό παράδεισο αστέρι μου και όσο αναπνέω δεν θα ξεχάσω ποτέ. Ο γιος μου ήταν ο υποσμηναγός Μάριος Μιχαήλ Τουρούτσικας και πέθανε υπέρ πατρίδος, αθάνατος».

Related posts

Ρίγη συγκίνησης: Ο Επιτάφιος του Αγίου Νικολάου στην Τήνο μέσα στη θάλασσα για εκείνους που χάθηκαν σε αυτήν

Δείτε ζωντανά την τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα

Χίος: Εντυπωσιακή η Πρώτη Ανάσταση – Το σάλτο του «ιπτάμενου ιερέα» από την Ωραία Πύλη