“Αναπαύσου εν ειρήνη μεγαλειότατε”: Σπάραξαν καρδιές με το αντίο της Τατιάνα Μπλάτνικ για τον τέως Βασιλιά Κωνσταντίνο

Την τελευταία του πνοή άφησε το βράδυ της Τρίτης ο τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος και οι συγγενείς του τον αποχαιρετούν με βαριά θλίψη.

Η νύφη του τέως Βασιλιά

Η Τατιάνα Μπλάτνικ, η οποία ζει μόνιμα με τον Νικόλαο στην Ελλάδα και οι πληροφορίες θέλουν να έχουν νοικιάσει το σπίτι της Σοφίας Παπανδρέου στο Καστρί, ήταν στο πλευρό του και μάλιστα λίγο πριν ξεψυχήσει, είχε βρεθεί στη Μητρόπολη των Αθηνών, όπου προσευχήθηκε για τον πεθερό της.

Η πενθούσα Τατιάνα Μπλάτνικ

Πριν από λίγες ώρες, η πενθούσα Μπλάτνικ έκανε τις πρώτες της αναρτήσεις στο instagram για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο τονίζοντας πόσο υπέροχος άνθρωπος ήταν και πόση τιμή ένιωθε η ίδια που ήταν μέλος της οικογένειάς του.

“Δεν υπάρχουν λέξεις να περιγράψουν πόσο υπέροχος άνθρωπος ήσουν και πόση ευλογία και τιμή νιώθω που είμαι μέλος της δεμένης και αγαπημένης σου οικογένειας”.

“Είναι όμως πολύ περισσότερα αυτά που έμαθα τα τελευταία χρόνια. Έμαθα τι σημαίνει πραγματικά “αγάπη για την χώρα μου” και είδα πώς την μετέδωσες στα παιδιά σου και μέσα από τον Νικόλαο και σε εμένα. Σε ευχαριστώ, η αφοσίωσή σου, το φως σου και η αγάπη σου ζει μέσα από εκείνους. Ήταν τιμή μου να είμαι νύφη σου” συνέχισε η Τατιάνα Μπλάτνικ.

“Χρυσός Ολυμπιονίκης για την Ελλάδα σε ηλικία 20 ετών, βασιλιάς, σύζυγος, αδερφός, πατέρας, παππούς, αθλητής με μαύρη ζώνη στο καράτε, φίλος, πεθερός και τόσα άλλα – αναπαύσου εν ειρήνη μεγαλειότατε. Θείε Τίνο. Μας λείπεις ήδη, θα σε αγαπάμε για πάντα. Αναπαύσου εν ειρήνη”.

Η Τατιάνα Μπλάτνικ συνόδευσε το συγκινητικό κείμενό της με μερικές φωτογραφίες από καθημερινές τους στιγμές.

Ποίημα του Καβάφη

Ιδανικές φωνές κι αγαπημένες
εκείνων που πεθάναν, ή εκείνων που είναι
για μας χαμένοι σαν τους πεθαμένους.

Κάποτε μες στα όνειρά μας ομιλούνε·
κάποτε μες στην σκέψη τες ακούει το μυαλό.

Και με τον ήχο των για μια στιγμή επιστρέφουν
ήχοι από την πρώτη ποίηση της ζωής μας –
σα μουσική, την νύχτα, μακρινή, που σβήνει.

Η συγκεκριμένη φωτογραφία ήταν τραβηγμένη το 2010 στον Ναυτικό Όμιλο στη συνέντευξη Τύπου για τους αρραβώνες του Νικόλαου με την Τατιάνα Μπλάτνικ.

Related posts

Μεγάλη προσοχή αν τις τρώτε: Αυτές είναι οι 5 πιο καρκινογόνες τροφές στον πλανήτη

Έρχεται επιδείνωση εξπρές που θα «χωρίσει» τη χώρα στα δύο: Πού θα δούμε βροχές, χαλάζι και χιόνια;

Αποκαλύφθηκε χρόνια μετά τον θάνατό του: Συγκλονίζει ο Δημήτρης Μπάσης για τις τελευταίες του στιγμές με τον Μητροπάνο