Πυροβολισμοί στο Γκάζι: Συνελήφθη ο 33χρονος Αλβανός συνεργός του “πιστολέρο”

τη σύλληψη ενός 33χρονου άνδρα, αλβανικής καταγωγής, προχώρησε η ΕΛΑΣ για το αιματηρό περιστατικό με τους πυροβολισμούς στο Γκάζι το πρωί του Σαββάτου.Σύμφωνα με πληροφορίες , πρόκειται για έναν 33χρονο Αλβανό, ο οποίος ενδέχεται να ήταν ο συνοδηγός του Range Rover και συνεργός του εταίρου που έβγαλε πιστόλι και πυροβόλησε.

Η «πίτα» των μπράβων στο Γκάζι και τα μηνιάτικα της προστασίας

Η σοκαριστική επίθεση με θύματα τρία νεαρά άτομα από την Κρήτη στο Γκάζι και δράστη έναν σεσημασμένο Αλβανό, που φέρεται να ανήκει σε ομάδα ανθρώπων της νύχτας που παρέχουν φύλαξη σε νυχτερινά καταστήματα της περιοχής, επανέφερε στην δημοσιότητα τα εγκληματικά δίχτυα των «νονών». Το DEBATER, αποκαλύπτει τις ομάδες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, αλλά και τα χρήματα που λαμβάνουν για την προστασία καφετεριών και νυχτερινών κέντρων στην περιοχή.

Οι τρεις ομάδες μπράβων

Στο Γκάζι, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές με άριστη γνώση της ανθρωπογεωγραφίας στην περιοχή, δραστηριοποιούνται 3 εγκληματικές ομάδες παροχής προστασίας. Δυο από αυτές, που φέρονται να διοικούνται από Έλληνες, «βαριά» ονόματα στο χώρο της νύχτας, κατέχουν από 40% της πιάτσας. Ένα 20%, έχει παραδώσει τα ηνία της προστασίας σε ομάδα σκληρών Αλβανών. Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως οι Έλληνες «προστάτες» είναι πιο…ανθρώπινοι στην επαφή τους με τους καταστηματάρχες, σε αντίθεση με τους αλλοδαπούς οι οποίοι χαρακτηρίζονται «σκληροί και ανεξέλεγκτοι».

Η καταβολή του συμφωνημένου ποσού για την προστασία των καταστημάτων, γίνεται, όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, κάθε 1η και 15 του μήνα. Τα ποσά κυμαίνονται ανάλογα με το είδος της επιχείρησης. Έτσι, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, μια καφετέρια, δίνει από 500 ευρώ, ενώ τα μπάρ, από 1.000 ευρώ το μήνα. Οι έλεγχοι το τελευταίο διάστημα, σε αντίθεση με λίγους μήνες πριν, έχουν σχεδόν εκμηδενιστεί με αποτέλεσμα οι ομάδες των ανθρώπων της νύχτας να λειτουργούν χωρίς τον «φόβο» της αστυνομίας, κάτι που προκαλεί σοβαρό προβληματισμό και για άλλα περιστατικά, παρόμοια με αυτά του περασμένου Σαββάτου.

Related posts

Συγκίνηση στο Ναύπλιο: 25χρονος Βορειοηπειρώτης βαφτίστηκε Χριστιανός Ορθόδοξος με 13 νονούς

Δε δίνει καμία ανάσα ο Γιάννης Καλλιάνος: «Για ένα 24ωρο μόνο θα βελτιωθεί η κατάσταση και από βδομάδα τα φαινόμενα…»

Φως εκ του ανεσπέρου φωτός! Ολοκληρώθηκε η τελετή αφής στο ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα