Πρόβλεψη – σοκ για 3.000 κρούσματα και 550 διασωληνωμένους – Πότε θα φτάσουμε αυτό το νούμερο

Σε κατάσταση συναγερμού είναι τα νοσοκομεία της Αττικής τις τελευταίες εβδομάδες. Όπως ανέφερε ο Βασίλης Κικίλιας στην καθιερωμένη ενημέρωση για τον κορωνοϊό τίθεται σε εφαρμογή σχέδιο έκτακτης ανάγκης για τα νοσοκομεία της μεγαλύτερης περιφερειακής ενότητας της Ελλάδας.

Όπως σημείωσε, θα μπουν στην προσπάθεια για την ανακοπή της διασποράς του ιού ιδιωτικά νοσοκομεία και θεραπευτήρια αλλά και ιδιώτες γιατροί. Τα νούμερα είναι ενδεικτικά αφού πολλά νοσοκομεία της Αττικής ξεκινούν εφημερίες χωρίς διαθέσιμο κρεβάτι.

Όπως φαίνεται όμως η κατάσταση δεν πρόκειται να καλυτερεύσει άμεσα.

Τόσο ο αριθμός των κρουσμάτων όσο και των διασωληνωμένων παρουσιάζει αύξηση τις τελευταίες ημέρες. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο καθηγητής νανοτεχνολογίας ΑΠΘ, Στέργιος Λογοθετίδης: «Την Καθαρά Δευτέρα προβλέπεται να φτάσουμε στο μέγιστο των διασωληνωμένων, προβλέπεται να έχουμε 550 διασωληνωμένους. Βλέπω σημαντική αύξηση».

Ανάλογες είναι και οι προβλέψεις του καθηγητή Πνευμονολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, Νίκου Τζανάκη. «Την άλλη εβδομάδα η διακύμανση των κρουσμάτων να βρίσκεται μεταξύ 2.100 και λίγο παραπάνω από 3.000». Σύμφωνα με το μοντέλο που «τρέχει» η ερευνητική του ομάδα έκανε λόγο για οριακή αύξηση του μέσου κυλιόμενου όρου κατά 150 με 200 κρούσματα.

Στο πλαίσιο αυτό, δεν απέκλεισε την επόμενη εβδομάδα το σύνολο των κρουσμάτων να ξεπεράσει τα 3.000, πάντα υπό την παραδοχή ότι και τα τεστ που θα διενεργούνται θα παραμείνουν στο ύψος των 50.000 ημερησίως. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Αττική αλλά και άλλες μεγάλες πόλεις είναι σε καθεστώς lockdown εδώ και αρκετό καιρό.

Με βάση αυτές τις προβλέψεις, η κυβέρνηση καλείται να λύσει τον γρίφο για το άνοιγμα του λιανεμπορίου. Μεγάλο ερώτημα προκύπτει με το άνοιγμα της εστίασης που παραμένει κλειστή από τον Νοέμβριο με τους καταστηματάρχες να σημειώνουν ότι αρκετά μαγαζιά θα οδηγηθούν στο λουκέτο.

Πηγή

Related posts

Καιρική «σταύρωση» στο δρόμο για το Πάσχα από τον Τάσο Αρνιακό: «Το δάκρυ του ουρανού περιμένει να μας συνοδεύσει»

Η Αθήνα παρέδωσε την Ολυμπιακή Φλόγα: Η μαγική ερμηνεία της Νάνα Μούσχουρη, οι τσολιάδες & η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη

«Λευκή αντάρα» από τον Τάσο Αρνιακό: «Φεύγει η σκόνη, το χιόνι κοντοζυγώνει…»