Πρωταθλητής Ελλάδας ο Μίλτος Τεντόγλου: «Πέταξε» στα 8,38 μ. και έπιασε το Ολυμπιακό όριο

Ο Μίλτος Τεντόγλου πήδηξε στο έκτο του άλμα 8,38μ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και κάλυψε το όριο πρόκρισης, για να βρεθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι το καλοκαίρι του 2024 και να υπερασπιστεί τον τίτλο του στο μήκος.

Εισιτήριο για το Παρίσι

Για μια ακόμη φορά, έκανε έναν σπουδαίο αγώνα, βελτίωσε το φετινό του ρεκόρ κι έγινε ο τρίτος φέτος στον κόσμο, μόλις τέσσερα εκατοστά από την επίδοση του κορυφαίου. Ο αθλητής ξεκίνησε με 8,10 μ., συνέχισε με 8,23 (0,5) ήταν άκυρος στο τρίτο, σημείωσε 8,26 μ. στο τέταρτο κι άφησε το πέμπτη για να κρατήσει το καλύτερο για το φινάλε.

Ο Τεντογλου όπως άλλωστε συνηθίζει τον τελευταίο χρόνο συγκέντρωσε χιλιάδες ανθρώπους πάνω από το σκάμμα του μήκους κέρδισε το ρυθμικό χειροκρότημα των θεατών, ενώ το τέλος χαιρέτισε τους μικρούς του φίλους που έσπευσαν να τον δουν από κοντά. Ο αθλητής πέτυχε και το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, το οποίο είναι 8,27 μ. κι έγινε ο δεύτερος αθλητής του στίβου, μετά την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, που κλείνει θέση για τη διοργάνωση του Παρισιού.

“Τα άλματα βγήκαν έτσι όπως τα ήθελα απλά μικρά τεχνικά θέματα μου στέρησαν μεγαλύτερη επίδοση. Πατούσα πίσω στα πρώτα άλματα και στο τελευταίο έμεινε το αριστερό μου πόδι κάτω και άφησα μεγάλο σημάδι.

Related posts

Φως εκ του ανεσπέρου φωτός! Ολοκληρώθηκε η τελετή αφής στο ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα

Ρίγη συγκίνησης: Ο Επιτάφιος του Αγίου Νικολάου στην Τήνο μέσα στη θάλασσα για εκείνους που χάθηκαν σε αυτήν

Δείτε ζωντανά την τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα