Προσευχή στην Παναγία: Κρίσιμη μέρα για τον 31χρονο αστυνομικό-Αυτή είναι η επόμενη κίνηση των γιατρών

Οι γιατροί περιμένουν ένα «θαύμα» αναφορικά με την κατάσταση της υγείας του 31χρονου αστυνομικού που δέχθηκε την ναυτική φωτοβολίδα στου Ρέντη.Κρίσιμη θεωρείται η σημερινή ημέρα για τον 31χρονο αστυνομικό που τραυματίστηκε από ναυτική φωτοβολίδα, κατά τα επεισόδια στην περιοχή του Ρέντη καθώς σύμφωνα με την ενημέρωση από τους γιατρούς ξεκινά η σταδιακή προσπάθεια αφύπνισής του.

Η ιατρική χειρουργική ομάδα του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου της Νίκαιας αποφάσισε να σταματήσει τη χορήγηση ανασταλτικών φαρμάκων στον 31χρονο, ενώ θα ακολουθήσει νευρολογική αξιολόγηση. Μάλιστα ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη τα συγκεκριμένα φάρμακα σταμάτησαν από χθες να τα χορηγούν στον αστυνομικό, προκειμένου οι θεράποντες γιατροί, να διαπιστώσουν εάν ο εγκέφαλός του ανταποκρίνεται.

Νευρολογικά τεστ: Πρέπει να αντιδράσει ο οργανισμός του

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, ο αστυνομικός είχε μη αναστρέψιμες ισχαιμικές βλάβες και εκτεταμένες μυϊκές νεκρώσεις στην περιοχή του τραύματος του μηρού και συνεπώς ελήφθη η απόφαση του ακρωτηριασμού του αριστερού κάτω άκρου του προς αποφυγή τοπικών σηπτικών και συστηματικών επιπλοκών και σοβαρής επιδείνωσης της υγείας του.

Μέσα από τη διαδικασία των νευρολογικών τεστ, οι γιατροί θα διαπιστώσουν την κατάσταση της υγείας του και την κλινική του εικόνα. Θέλουν να δουν αν έχει καποια εγκεφαλικά ερεθίσματα και κάποιες αντιδράσεις.Η διαδικασία αυτή θα διαρκέσει 2 με 3 ημέρες. Έως τώρα οι αντιδράσεις του οργανισμού του αστυνομικού είναι μηδενικές.

Το ιατρικό ανακοινωθέν για την πορεία της υγείας του αστυνομικού
«Κατόπιν ενημέρωσης των θεραπόντων ιατρών ο ασθενής υπεβλήθη σήμερα σε ακρωτηριασμό αριστερού κάτω άκρου λόγω μη αναστρέψιμων ισχαιμικών βλαβών και εκτεταμένων μυϊκών νεκρώσεων στην περιοχή του τραύματος του μηρού και προς αποφυγή τοπικών σηπτικών και συστηματικών επιπλοκών και σοβαρής επιδείνωσης της κατάστασης του ασθενούς. Παραμένει νοσηλευόμενος στην ΜΕΘ σε κρίσιμη κατάσταση, σε καταστολή και μηχανικό αερισμό. Υποστηρίζεται αιμοδυναμικά με αγγειοσυσπαστικά φάρμακα και εξωνεφρική αιμοκάθαρση».

Σημειώνεται πως η κατάσταση της υγείας του 31χρονου κρίνεται σταθερή, αλλά κρίσιμη, ενώ βρίσκεται νοσηλευόμενος σε ΜΕΘ, υποστηρίζεται μηχανικά και εξακολουθεί να βρίσκεται υπό εξωνεφρική αιμοκάθαρση.

Related posts

Συγκίνηση στο Ναύπλιο: 25χρονος Βορειοηπειρώτης βαφτίστηκε Χριστιανός Ορθόδοξος με 13 νονούς

Δε δίνει καμία ανάσα ο Γιάννης Καλλιάνος: «Για ένα 24ωρο μόνο θα βελτιωθεί η κατάσταση και από βδομάδα τα φαινόμενα…»

Φως εκ του ανεσπέρου φωτός! Ολοκληρώθηκε η τελετή αφής στο ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα