Προκάλεσε πανικό στη Β’ μοίρα Αλεξιπτωτιστών: Υπαξιωματικός κρατούσε όμηρο τον διοικητή – Πέταξε χειροβομβίδες

Απίστευτο και πέρα από κάθε λογικό είναι το περιστατικό που συνέβη το πρωί της Παρασκευής στην επίλεκτη Μοίρα κομάντος στη Β’ μοίρα Αλεξιπτωτιστών, στον Ασπρόπυργο. Ένας υπαξιωματικός (επαγγελματίας οπλίτης) έριξε χειροβομδίδες κρότου-λάμψης και αβολίδωτα στον αέρα σπέρνοντας τον πανικό. Ακόμα, κράτησε όμηρο και τον διοικητή του. Στο σημείο έφτασε η στρατονομία η οποία κιόλας συνέλαβε τον στρατιωτικό.

Δείτε το βίντεο

Το περιστατικό

Ο υπαξιωματικός έχει παραδώσει τον οπλισμό του και μιλά με τον αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο ο οποίος έσπευσε στη Μονάδα μόλις πληροφορήθηκε το περιστατικό.

Το περιστατικό ξεκίνησε με τον ΕΠΟΠ, σύμφωνα με πληροφορίες, να είναι εκτός εαυτού και να τα είχε βάλει με τον διοικητή της Μονάδας καθώς φέρεται να δυσαρεστήθηκε από κάποια ποινή που του επιβλήθηκε.

Κατά μια εκδοχή ο διοικητής της μονάδας φέρεται να είχε πιέσει τα στελέχη με τα περίπολα και τις φωτιές γεγονός που εξόργισε τον ΕΠΟΠ ο οποίος έχει 22 χρόνια υπηρεσίας.

Ο οπλίτης φέρεται να πέταξε χειροβομβίδα κρότου – λάμψης μέσα στο Διοικητήριο της Μοναδάς, να εισέβαλε σε αυτό και να κρατούσε όμηρο το διοικητή τον οποίο χτύπησε απειλώντας να τον σκοτώσει.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, κάποια στιγμή ο διοικητής φυγαδεύτηκε με τη βοήθεια στελέχους της Β΄Μοίρας Καταδρομών, με άνδρες της Στρατονομίας να συλλαμβάνουν τον υπαξιωματικό.

Επί τόπου είχαν σπεύσει από την πρώτη στιγμή ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας, ενώ μετέβη και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος.

Related posts

Δε δίνει καμία ανάσα ο Γιάννης Καλλιάνος: «Για ένα 24ωρο μόνο θα βελτιωθεί η κατάσταση και από βδομάδα τα φαινόμενα…»

Φως εκ του ανεσπέρου φωτός! Ολοκληρώθηκε η τελετή αφής στο ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα

Ρίγη συγκίνησης: Ο Επιτάφιος του Αγίου Νικολάου στην Τήνο μέσα στη θάλασσα για εκείνους που χάθηκαν σε αυτήν